Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Απίστευτο: Έθαψαν ζωντανό το μωρό τους και επιβίωσε 8 ημέρες κάτω από το έδαφος

Απίστευτο: Έθαψαν ζωντανό το μωρό τους και επιβίωσε 8 ημέρες κάτω από το έδαφος

2895C32F00000578-3078156-image-a-45_1431431564239Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μόνο γονείς δεν θα μπορούσαν να ονομάζονται αυτοί οι δύο άνθρωποι που έθαψαν ζωντανό το παιδί τους στα βουνά της επαρχίας Γκουαντσού της Κίνας. Δύο ημέρες μετά τη γέννησή του, το εγκατέλειψαν επειδή γεννήθηκε με λαγώχειλο ή λυκόστομα. Μάλιστα, οι ίδιοι υποστήριξαν στις αρχές ότι έθαψαν το παιδί επειδή ήταν βέβαιοι πως είχε πεθάνει.

Το λυκόστομα είναι μια διαταραχή που προκαλείται από την αποτυχία των δύο πλευρών του προσώπου να ενωθούν σωστά, ενώ το μωρό βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα. Αν και κανείς δεν ξέρει γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, έχει την τάση να εμφανίζεται κληρονομικά. Ορμονικές διαταραχές, διατροφικές ελλείψεις, καθώς και ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι οι πιθανές αιτίες.

Οκτώ ημέρες αργότερα, το παιδί εντοπίστηκε από μια γυναίκα που το άκουσε να κλαίει καθώς μάζευε βότανα. Το μικρό αγοράκι είχε θαφτεί μέσα σε ένα μικρό χαρτόκουτο με κουβέρτες, μόλις πέντε εκατοστά από το έδαφος και είχε καλυφθεί με χώμα. Το νεογέννητο κατάφερε να επιζήσει από τον αέρα και το νερό της βροχής που μπορούσε να διεισδύσει στο εσωτερικό του.

Τρία μέλη από την οικογένεια του παιδιού έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση και κατηγορούνται για απόπειρα φόνου, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Το φαινόμενο της εγκατάλειψης βρεφών δεν είναι σπάνιο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται συχνά με βίαιο τρόπο η πολιτική της απόκτησης μόνο ενός παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.