Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Απίστευτο: Η φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό έσωσε τον γιο της από καρκίνο στο μάτι

Απίστευτο: Η φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό έσωσε τον γιο της από καρκίνο στο μάτι

28CF176100000578-3086710-image-a-98_1431973565099Η Stacey Sutherland από την πόλη Houghton-le-Spring στην Αγγλία εντόπισε τα προειδοποιητικά σημάδια ότι ο 20 μηνών γιος της είχε καρκίνο στο αριστερό μάτι του, χάρη σε μια φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό της κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής βόλτας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο μικρός Zac είχε αναπτύξει στραβισμό και η μητέρα του είχε ήδη προγραμματίσει ένα ραντεβού στον οφθαλμίατρο για τον Απρίλιο. Όμως, έχοντας στα χέρια της τη φωτογραφία που της δημιούργησε τις άσχημες υποψίες, απαίτησε και κατάφερε τελικά να κλείσει μια πιο άμεση επίσκεψη στον ειδικό.

28D4042D00000578-3086710-image-a-96_1431973326597Το μωρό διαγνώσθηκε με ρετινοβλάστωμα, ένας όγκος της παιδικής ηλικίας που αναπτύσσεται στον αμφιβληστροειδή με συχνότητα εμφάνισης 1 σε 15-20 χιλιάδες γεννήσεις. Εμφανίζεται συνήθως στη νεογνική, βρεφική και νηπιακή ηλικία μέχρι την ηλικία των πέντε ετών. Ενώ η πλειοψηφία των παιδιών που αναπτύσσουν ρετινοβλάστωμα γεννιούνται με αυτό, λίγα έχουν διαγνωσθεί κατά τη γέννηση. Η μέση ηλικία κατά τη διάγνωση είναι μεταξύ 12-18 μηνών.

Ευτυχώς, η έγκαιρη διάγνωση έσωσε το μάτι του μικρού από μη αναστρέψιμη βλάβη. Αρχικά, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία κι έπειτα σε θεραπεία με λέιζερ, και πλέον βρίσκεται υπό τη φροντίδα του Νοσοκομείου Royal Victoria στο Newcastle και του Νοσοκομείου Παίδων του Birmingham.

"Το ρετινοβλάστωμα είναι μια μορφή θεραπεύσιμου καρκίνου, αλλά συχνά διαγιγνώσκεται πολύ αργά ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε τα μάτια των παιδιών. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι γονείς δεν έχουν τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν να ζητήσουν βοήθεια νωρίτερα. Είναι ζωτικής σημασίας κάθε γονέας ή όποιος φροντίζει το παιδί να μπορεί να αναγνωρίσει τα συμπτώματα αυτού του καρκίνου των οφθαλμών και να αναζητήσει ιατρική φροντίδα όσο το δυνατόν συντομότερα", αναφέρει η Joy Felgate, διευθύνων σύμβουλος στη φιλανθρωπική οργάνωση Childhood Eye Cancer Trust.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.