Απίστευτο: Μωρό γεννήθηκε με στομάχι στο μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου!

27098B9C00000578-3014415-image-a-50_1427455208969Ένα αγοράκι που γεννήθηκε με πρησμένο στομάχι στο μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου, διέψευσε τους γιατρούς και κατάφερε να σημειώσει εντυπωσιακή ανάκαμψη!

Η 28χρονη Stacey Skinner από το Norwich της Αγγλίας σοκαρίστηκε στην είδηση ότι ο γιος της θα γεννηθεί με διογκωμένη κοιλιά, εξαιτίας μιας εξαιρετικά σπάνιας ασθένειας γνωστής και ως χυλώδης ασκίτης. Πρόκειται για μια πάθηση στην οποία μια ουσία που ονομάζεται χυλός διαρρέει στο στομάχι από έναν αγωγό στο λεμφικό σύστημα. Ο χυλός είναι μια παχιά, λευκή ουσία που αποτελείται κυρίως από λίπη που απορροφώνται από το έντερο. Το σώμα σταματά να διασπά τα λίπη και αρχίζει να τα αποθηκεύει σε υγρή μορφή με αποτέλεσμα η κοιλιά να διογκώνεται. Η κατάσταση μπορεί να είναι υπεύθυνη για σοβαρές περιπτώσεις υποσιτισμού και ελαττώματα του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της απώλειας πρωτεϊνών και λευκών αιμοσφαιρίων.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι το έμβρυο ήταν τόσο άρρωστο που δεν θα κατάφερνε καν να γεννηθεί και εκείνοι άρχισαν τη θλιβερή διαδικασία σχεδιασμού της κηδείας του αγέννητου παιδιού τους.

Τελικά, οι γιατροί αναγκάστηκαν να “στραγγίξουν” σχεδόν ένα ποτήρι με υγρό από την κοιλιά του μικρού Miles πριν προχωρήσουν στην καισαρική τομή για τη γέννηση του. Αφού γεννήθηκε, έμεινε στο νοσοκομείο για 12 εβδομάδες πριν το στομάχι του επανέλθει στο φυσιολογικό του μέγεθος. Όμως, παρά το δραματική ξεκίνημα στη ζωή του, το 9 μηνών πλέον αγοράκι έχει σημειώσει φανταστική ανάκαμψη και βρίσκεται επιτέλους στο σπίτι με την οικογένειά του. Ωστόσο, η κατάστασή του σημαίνει ότι δεν μπορεί να φάει τίποτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, άρα τρόφιμα όπως το γάλα και το τυρί είναι έξω καθημερινό μενού του.

Τώρα που ο μικρούλης ετοιμάζεται να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια, οι γονείς του έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία για τη συγκέντρωση χρημάτων για το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε, εκεί όπου οι γιατροί κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.