Απίστευτο: Βρίζουν τον νεκρό στο διαδίκτυο – H Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί

fresko1_0

Δυστυχώς, στην απεραντοσύνη του Διαδικτύου, κανείς μπορεί να συναντήσει πολλούς υπανθρώπους. Αυτή τη φορά, καθώς προσβάλλουν τη μνήμη του νεκρού παλικαριού, του Βαγγέλη, η κινητοποίηση και οι συλλήψεις στις οποίες θα προβεί η Ελληνική Αστυνομία είναι άμεσες. Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου αυτό που έγινε χτες. Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η μακάβρια είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, κάποιοι υπάνθρωποι τόλμησαν να αναρτήσουν στο διαδίκτυο υβριστικά σχόλια.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες αμέσως σήμανε συναγερμός στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα. «Είναι θέμα ωρών η σύλληψή τους, έχουν εντοπιστεί από τα ηλεκτρονικά ίχνη και θα λογοδοτήσουν για την αλητεία αυτή» έλεγε ανώτερη πηγή της ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για 3-4 άτομα, από την Αθήνα και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη η σύλληψή τους, οφείλεται σε καθαρά διαδικαστικούς λόγους: Απαιτείται η σύμφωνη γνώμη από τους τραγικούς γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι απίστευτης μικρόνοιας διαχειριστές ενός blog ανήρτησαν υβριστικές αναρτήσεις και ξεκίνησαν – μετά τις καταγγελίες – ένα κρυφτούλι καθώς φοβήθηκαν τον εντοπισμό τους.

Ηδη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έχει «κατεβάσει» 17 αναρτήσεις τους και έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, καθώς  κινητοποιήθηκε άμεσα για τη διαγραφή διαδικτυακών αναρτήσεων, που προσέβαλλαν τη μνήμη του αποθανόντα.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, διαπίστωσε χθες το απόγευμα (15-03-2015) την ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν από 06-02-2015 και εντοπίστηκε, χθες, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων.