Απλές μα πολύ πολύ όμορφες κατασκευές με κοχύλια!

Kids with seashells

Από τις πιο αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού, είναι το μάζεμα κοχυλιών στην παραλία. Μικροί μα και μεγάλοι, λατρεύουμε να συγκεντρώνουμε κοχυλάκια διαφόρων μεγεθών. Δείτε λοιπόν κάποιες εύκολες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με τα πιτσιρίκια σας! Για να διακοσμήσετε το σαλόνι, το μπάνιο,  το παιδικό δωμάτιο ή το γραφείο, και να έχετε πάντα μια όμορφη ανάμνηση από τις καλοκαιρινές στιγμές!

Αρχικά φροντίστε να σαπουνίσετε τα κοχύλια ώστε να απομακρύνετε άμμο και μυρωδιές. Αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα με γυαλιστικό βερνίκι, ώστε να είναι πιο ανθεκτικά και λαμπερά. Και… ξεκινάμε τις δικές μας δημιουργίες!
Giala

Η γυάλα των αναμνήσεων

Πάρτε μια γυάλα ή ένα βάζο, και γεμίστε το μέχρι πάνω με τα κοχύλια. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κοχύλι και με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, γράψτε πάνω ποια χρονολογία κι από ποιο μέρος συγκεντρώσατε αυτά τα κοχύλια. Τρυπήστε το κοχύλι αυτό και περάστε του ένα κορδόνι ή ένα σχοινάκι. Μετά κρεμάστε το στη γυάλα και διακοσμήστε τη.

Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη συλλογή από παρόμοιες γυάλες, για κάθε μέρος που έχετε ταξιδέψει!

kadro

Το κάδρο των διακοπών

Όλοι μας έχουμε κάποιες κορνίζες λίγο φθαρμένες από το χρόνο ή που δεν μας αρέσουν πια. Πάρτε λοιπόν μια τέτοια ξύλινη κορνίζα και τρίψτε τη με γυαλόχαρτο. Μετά καθαρίστε τη με υγρό πανί για να απομακρύνετε κάθε ίχνος σκόνης. Αφού στεγνώσει, απλώστε στην επιφάνεια κόλλα σιλικόνης ή θερμόκολλα, και αμέσως εφαρμόστε πάνω μεγάλα κοχύλια. Στα κενά ανάμεσά τους, κολλήστε μικρότερα κοχυλάκια ή βοτσαλάκια. Τέλος, βάλτε στο πλαίσιο μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στολίσετε με τον ίδιο τρόπο, έναν καθρέπτη.

kourtina

Η κοχυλάτη κουρτίνα

Επιλέξτε ένα λεπτό κουρτινόξυλο – από πλαστικό, σίδερο ή ξύλο, και κρεμάστε του, κάνοντας κόμπους, ανά ίσα διαστήματα, μακριά κομμάτια από σχοινί, σπάγκο ή πετονιά. Δεν είναι απαραίτητο να  έχουν το ίδιο μάκρος.

Κατόπιν, περάστε τους κοχύλια, αχιβάδες, ή αστερίες τρυπημένους, και σταθεροποιήστε το κάθε κομμάτι κάνοντάς του έναν κόμπο. Γεμίστε κάθε σχοινί, σπάγκο, πετονιά, με τα θαλασσινά αυτά «κοσμήματα». Κι ύστερα στερείστε το κουρτινόξυλο, πάνω από το παράθυρό σας.

kolie

Το κολιέ της θάλασσας
Μια ακόμη ιδέα, για να εκμεταλλευτείτε τη συλλογή από τα κοχύλια σας, είναι να κατασκευάσετε μενταγιόν. Χρησιμοποιήστε κοχύλια με τρύπα και περάστε τους ένα κρικάκι. Μετά περάστε το κρικάκι σε  μια μακριά κορδέλα ή σε μακριά αλυσίδα λαιμού. Και στολίστε το λαιμό του παιδιού ή και τον δικό σας!

kolie 2

kolie3