Αρχική Infokids Υγεία Από εργαστήριο της Αθήνας οι ιστολογικές εξετάσεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Από εργαστήριο της Αθήνας οι ιστολογικές εξετάσεις για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Από καθηγητή εξειδικευμένο στα παιδιά σε εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών θα γίνουν οι ιστολογικές εξετάσεις για να φωτιστούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη. “Τα στείλαμε στο καλύτερο εργαστήριο της χώρας για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης”, είπε στην εφημερίδα “Πατρις” ο καθηγητής Χειρουργικής Γιώργος Χαλκιαδάκης  ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τονίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποψία από κανέναν ότι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα δεν θα κάνουν καλά τη δουλειά τους.

“Σύμφωνα με την ΕΔΕ η αναισθησιολόγος δεν έχει καμία εξάρτηση από ουσίες και μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της”

Ο ίδιος, σε ερώτηση για την ΕΔΕ που έγινε το καλοκαίρι αναφορικά με την πειθαρχική δίωξη που εκκρεμεί σε βάρος της αναισθησιολόγου, που συμμετείχε στην επέμβαση, για την αφαίρεση κουτιού με πεθιδίνες από το ΠΑΓΝΗ, είπε: “Αυτό που γνωρίζω και ως διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου είναι ότι υπάρχουν γνωματεύσεις ειδικών στον φάκελο της γιατρού που αναφέρουν ότι δεν έχει καμία εξάρτηση από ουσίες και είναι απολύτως σε θέση να εργάζεται”.

Ο φάκελος στο Πειθαρχικό

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ Στέλιο Δημητρακόπουλο,  αποστέλλεται στην Αθήνα, στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, ο φάκελος της ΕΔΕ για την υπόθεση αφαίρεσης πεθιδίνης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από τη συγκεκριμένη γιατρό μαζί με 5 ακόμη φακέλους υποθέσεων άλλων γιατρών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διάφορα παραπτώματα. Οι φάκελοι αυτοί λίμναζαν εδώ και καιρό γιατί από πέρυσι δεν έχει συσταθεί Πειθαρχικό Συμβούλιο στη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Τι λέει ο Γ. Πασπάτης

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και συντονιστής διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του Βενιζελείου, Γρηγόρης Πασπάτης, ο οποίος έχει συνεχή συνεργασία με το αναισθησιολογικό τμήμα.

Ο ίδιος μας είπε: “Το γεγονός του θανάτου ενός μικρού παιδιού είναι συγκλονιστικό και δραματικό και αντιλαμβάνομαι πλήρως την οργή και τις απορίες. Ομως είναι απαράδεκτο να γίνεται οποιαδήποτε συσχέτιση με τον αναπλ. υπουργό Υγείας. Επιπλέον, μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχουν στοιχειοθετηθεί ιατρικές ευθύνες για την υπόθεση. Η έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχιστεί”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.