Αρχική Quiz Από πού βγήκε η έκφραση «είσαι Τρελοκαμπέρω»;

Από πού βγήκε η έκφραση «είσαι Τρελοκαμπέρω»;

dimitris-kamperos-570

Είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται ακόμα αρκετά, για να περιγράψει κυρίως μια παράτολμη πράξη που ξεφεύγει από τα λογικά και συνηθισμένα πλαίσια. Στην πραγματικότητα εννοούμε «κάνεις τρέλες».

Έχετε αναρωτηθεί από πού προήλθε αυτή η φράση; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κάποτε ζούσε ένας αεροπόρος, στην Ελλάδα. Αρχικά ήταν αξιωματικός του πυροβολικού και ήταν ένας από τους έξι Έλληνες αξιωματικούς που εστάλησαν για αεροπορική εκπαίδευση στην Γαλλία το 1911. Αυτός ήταν ο Δημήτριος Καμπέρος (1883-1942) και  υπήρξε από τους πρωτοπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα.

Όταν τελείωσε ο Α' Παγκοσμίος Πόλεμος (1918) εργάστηκε ως εκπαιδευτής νέων αεροπόρων και για ένα διάστημα διατέλεσε διοικητής της Σχολής Ικάρων. Πέθανε από κακουχίες και ασιτία την περίοδο της Κατοχής ή από διαρροή αερίου στο σπίτι του (υπάρχουν 2 εκδοχές για το θάνατό του).

Ήταν ριψοκίνδυνος, επιδέξιος και γενναίος. Σύντομα του κόλλησαν το παρατσούκλι Τρελοκαμπέρος για να περιγράψουν την παράτολμη συμπεριφορά.

Η φήμη από τις «τρέλες» του,  παρέμεινε ζωντανή. Στο πέρασμα των χρόνων, η ιστορία ξεθώριασε και σταδιακά μετατράπηκε  σε ονομαστική θηλυκού, οπότε και προέκυψε η «τρελοκαμπέρω».

Ήταν αδερφός του ανάδοχου του Ολυμπιακού και ανώτατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Νότη Καμπέρου ενώ συμμετείχε και ο ίδιος στις διεργασίες για την ίδρυση του συλλόγου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.