Αρχική InfoDad Από Σεπτέμβριο στο 1,20 ευρώ το ενιαίο εισιτήριο από 1,40 που κοστίζει σήμερα

Από Σεπτέμβριο στο 1,20 ευρώ το ενιαίο εισιτήριο από 1,40 που κοστίζει σήμερα

metro660_2

Μπορεί να μειώνεται η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, ωστόσο μειώσει θα υποστεί και η διάρκεια χρήσης του, αφού θα μπορεί να χρησιμοποιείται για 70 λεπτά ενώ σήμερα η ισχύς του διαρκεί 90 λεπτά.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα διαμορφωθεί στα 1,20 ευρώ και θα είναι διάρκειας 70 λεπτών.

Συγχρόνως, εφαρμόζεται μηνιαία κάρτα με κόστος τα 30 ευρώ, η οποία θα αντικαταστήσει τις κάρτες που ίσχυαν και αφορούσαν σε διαφορετικά μέσα αστικών συγκοινωνιών (μέχρι σήμερα υπάρχει μία κάρτα για όλα τα μέσα και μία κάρτα για λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ που κόστιζε 20 ευρώ). Πρόκειται για μείωση που σύμφωνα με τον υπουργό φτάνει το 33%. Ωστόσο, μένει να φανεί στην πράξη αν θα υπάρχει πραγματικό όφελος για τον πολίτη καθώς εκτιμάται ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που υπάρχουν στις μετεπιβιβάσεις των οδικών μέσων, πιθανότατα ο χρόνος των 70 λεπτών να μην επαρκεί για τις μετακινήσεις με το μειωμένο τιμολόγιο.

Οι αλλαγές θα συνοδευτούν με εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή, την εφαρμογή τουρνικέ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για είσοδο μόνο από την μπροστινή πόρτα των επιβατών, μέτρο που  θα ξεκινήσει σταδιακά από το Φθινόπωρο, την χρήση θερμικού εισιτηρίου, για το οποίο όμως πρέπει να επιλυθούν ακόμη νομικά θέματα κ.ά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.