Αρχική InfoTV Από τι εξαρτάται η ανάπτυξη των παιδιών; (Βίντεο)

Από τι εξαρτάται η ανάπτυξη των παιδιών; (Βίντεο)

cute-and-beautiful-baby-wallpaper-23

Από την ώρα που βλέπουν για πρώτη φορά τον κόσμο, τα μωρά καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιληφθούν όσα συμβαίνουν γύρω τους και να αλληλεπιδράσουν. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί αμέσως αλλά σταδιακά.

Η ανάπτυξη ενός παιδιού δεν είναι εξελικτική διαδικασία μιας μόνο λειτουργίας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα πολλών επιμέρους λειτουργιών, που βρίσκονται σε άμεση αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση.

Όλοι οι γονείς αναρωτιούνται αν το παιδί τους αναπτύσσεται σωστά, αν η ψυχοκινητική του κατάσταση είναι φυσιολογική και τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι για να βοηθήσουν την ανάπτυξή του.

Ο αναπτυξιακός εργοθεραπευτής Στέλιος Μαντούδης, εξηγεί στο infokids.gr γιατί είναι απαραίτητος ο αναπτυξιακός έλεγχος στα παιδιά από την πρώτη στιγμή της γέννησής του και ποιοι είναι οι παράγοντες που εξασφαλίζουν τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.

Δείτε το βίντεο

INFO

Στέλιος Μαντούδης

Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής με Μετεκπαίδευση στο Royal Free Hospital του Λονδίνου

Eξειδίκευση στην Αναπτυξιακή Εκτίμηση με την κλίμακα Bayley, movement ABC

Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 76, Γουδή

Mail: info@mandou.gr

Τηλ.: 2107488269


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.