Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Από τί κινδυνεύουν τα μωρά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους;

Από τί κινδυνεύουν τα μωρά που κοιμούνται μαζί με τους γονείς τους;

152005-parents-with-sleeping-babyΤα μωρά που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς τους έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Το μοίρασμα του κρεβατιού είναι μια συνήθεια αρκετά διαδεδομένη, παρά τις συμβουλές των ειδικών σύμφωνα με τις οποίες οι γονείς δεν πρέπει να κοιμούνται μαζί με τα παιδιά τους ιδιαίτερα αν καπνίζουν ή έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο, νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι πρόκειται για μια βλαβερή συνήθεια ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής των γονέων.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου μπορεί να οφείλεται σε πιθανή ασφυξία, ιδιαίτερα όταν το μωρό είναι κάτω των τριών μηνών. Επιπλέον, τα μωρά που γεννιούνται πρόωρα ή έχουν χαμηλό βάρος, αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένο κίνδυνο εάν κοιμούνται με τους γονείς τους.

Ο καθηγητής Bob Carpenter που ηγήθηκε της μελέτης, αναφέρει ότι 120 βρέφη το χρόνο θα μπορούσαν να σωθούν, εάν οι γονείς τα έβαζαν για ύπνο στην κούνια τους.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη μπορεί να είναι η μητρότητα σε γυναίκες κάτω των 20 ετών, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και η υπερβολική ζέστη που μπορεί να προκαλέσουν τα κλινοσκεπάσματα ή τα πυτζαμάκια του μωρού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.