Αρχική Απόκριες Από το ημερολόγιο μιας μαμάς: "Εικόνες από το καρναβάλι στο Μεξικό - μια γιορτή μικρών και μεγάλων παιδιών"

Από το ημερολόγιο μιας μαμάς: "Εικόνες από το καρναβάλι στο Μεξικό - μια γιορτή μικρών και μεγάλων παιδιών"

Merida carnaval

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της Αποκριάς και σήμερα το μυαλό μου πήγε πίσω σ' ένα ταξίδι μακρινό όπου είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ένα Καρναβάλι πολύ πολύ διαφορετικό. Γράφω στο ημερολόγιο: "...Έχοντας μια μακρά παράδοση, το καρναβάλι στη Μέριδα (την πρωτεύουσα του Γιουκατάν στο Μεξικό), πραγματοποιείται κάθε Φλεβάρη μέσα σε οικογενειακό περιβάλλον.

Mexico 250

Διαρκεί 8 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως η στέψη του βασιλιά και της βασίλισσας του καρναβαλιού και το κάψιμο του ομοιώματος της κακoκεφιάς, που ακολουθείται από μια πολύχρωμη επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Mexico 271

Το φεστιβάλ συνεχίζεται με τον ξεκαρδιστικό λουλουδοπόλεμο (κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες ρίχνουν λουλούδια ο ένας στον άλλο) και ατελείωτες θεματικές παρελάσεις (με πολύχρωμα κοστούμια, άρματα, ακροβατικά και λαϊκούς χορούς).

Εικόνα 4.2 226

Νέοι, γέροι και παιδιά, όλοι χορεύουν μάμπο και σάλσα. Εκτός από τις ομάδες των παιδιών με τα φαντασμαγορικά ρούχα, στις παρελάσεις ξεχωρίσαμε τις ομάδες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και των γιαγιάδων που ακολουθούσαν τα εγγόνια τους χορεύοντας ασταμάτητα (ακόμη κι όσες στηρίζονταν σε μπαστούνια ή ήταν σε καροτσάκια).

Εικόνα 4.2 225

Υπάρχουν καθίσματα για όσους παρακολουθούν τις παρελάσεις και το εισιτήριο κοστίζει από 2 – 25 ευρώ. Είναι ίσως η σημαντικότερη γιορτή της πόλης, συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες και είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Εικόνα 4.2 305

Εικόνα 4.2 312

Εικόνα 4.2 317


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.