Αρχική InfoTeens Sports Από το Λευκό Πύργο ξεκίνησε για το γύρο της Αφρικής ο μοτοσικλετιστής Ηλίας Βροχίδης

Από το Λευκό Πύργο ξεκίνησε για το γύρο της Αφρικής ο μοτοσικλετιστής Ηλίας Βροχίδης

mhxan5Μια “γκαζιά” και ο Λευκός Πύργος έμεινε πίσω του... στο φόντο της αναμνηστικής φωτογραφίας που τράβηξε με τους φίλους και την οικογένειά του. Ο Ηλίας Βροχίδης ξεκίνησε το δεύτερο μεγάλο ταξίδι με τη μηχανή του και με νέο προορισμό την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Κουβαλώντας μαζί του ελάχιστες αποσκευές αλλά έχοντας την πολύτιμη εμπειρία από το προηγούμενο ταξίδι του στην Ασία, ένα ταξίδι που διήρκησε δύο χρόνια και δυόμιση μήνες, “έβαλε μπρος” σήμερα για την καινούργια περιπέτεια, για το νέο ταξίδι-πρόκληση.

Ο 30χρονος Ηλίας είναι ένας γοητευτικά παράξενος ταξιδιώτης που θέλει να γνωρίσει τον κόσμο, να ανατρέψει τις προκαταλήψεις για κάποιους λαούς και να μεταφέρει μέρος της εμπειρίας του στους υπόλοιπους. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που έγραψε το βιβλίο “27 Πανσέληνοι στην Ανατολή” και εξέδωσε το ομότιτλο λεύκωμα, 266 σελίδων, με 417 φωτογραφίες. Σ΄αυτό αναφέρεται στο πρώτο του ταξίδι το οποίο και ολοκληρώθηκε το 2009. Σε αυτό το νέο του ταξίδι έχει ακόμη μια αποστολή, περισσότερο συμβολικού χαρακτήρα: να μοιράσει γράμματα σε συγγενείς μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αφρικής, όπως το Μαρόκο, τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Ζιμπάμπουε, τη Νότιο Αφρική, τη Νιγηρία και το Σουδάν.

“Είναι ένα ταξίδι που προετοιμάζω τέσσερα χρόνια τώρα”, λέει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ηλίας. “Αυτήν τη φορά όμως δε θα είμαι μόνος, θα έρθει μαζί μου και η Χριστίνα”, προσθέτει με χαμόγελο.

18-14574912917045Ο Ηλίας, εκτιμά ότι θα χρειαστεί περισσότερο από δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το ταξίδι. “Προσωπικά εκτιμώ πως θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε καμιά πενταετία”, παρεμβαίνει ο πατέρας του, Φάνης Βροχίδης. “Στο πρώτο ταξίδι είπε ότι θα γυρίσει σε 10 μήνες και έκανε 2,5 χρόνια... Σκέψου τώρα”, προσθέτει.

Το πρώτο στάδιο του ταξιδιού του Ηλία -πριν συναντηθεί με την σύντροφό του στην Ιταλία- αποτελεί μια... “μοναχική” διαδρομή από χώρες της "γειτονιάς" μας, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σλοβενία.

Στην Ιταλία αναμένεται να φτάσει σε δύο μήνες, όπου θα συναντηθεί με τη Χριστίνα και μαζί θα πάρουν το καράβι για το Μαρόκο. Για το ταξίδι τους θα ενημερώνουν τον κόσμο μέσα από την ιστοσελίδα www.madnomad.gr. Ο εξοπλισμός έχει χρηματοδοτηθεί από χορηγούς ενώ το κόστος για τα υπόλοιπα το έχουν αναλάβει οι ίδιοι. “Στο ταξίδι μου στην Ασία ξόδευα κατά μέσο όρο 354 ευρώ το μήνα, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και των ανταλλακτικών. Δηλαδή, λιγότερα από όσα ξοδεύω ζώντας εδώ”, σημειώνει ο Ηλίας. Για να το πετύχει αυτό φυσικά, όπως τονίζει, φροντίζει να ζει λιτά και να περιορίζεται στην κάλυψη των βασικών του αναγκών.

Ο Ηλίας και η Χριστίνα δεν είναι δύο νέοι άνθρωποι που αναζητούν διαφυγή. Έχουν σπουδάσει επαγγέλματα που αγαπούν -ο Ηλίας Πληροφορική και η Χριστίνα Πολιτικός μηχανικός- και έχουν εργαστεί στο αντικείμενό τους. "Προορισμός μας", τονίζουν, "είναι το ταξίδι...".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.