Αρχική InfoMommy Υγεία Αποκτήστε αστραφτερό χαμόγελο και λαμπερά δόντια χάρη στην αισθητική οδοντιατρική!

Αποκτήστε αστραφτερό χαμόγελο και λαμπερά δόντια χάρη στην αισθητική οδοντιατρική!

Όταν πριν χιλιάδες χρόνια ο Πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, έλεγε ότι «η υγεία και η ομορφιά στον άνθρωπο ξεκινάει από τα δόντια» κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τη δύναμη της αλήθειας των λόγων αυτών. Τα δόντια μέσα στο στόμα παίζουν το ρόλο του ηθοποιού. Ετσι πρέπει να φανταζόμαστε την παρουσία των δοντιών όταν παρατηρούμε αισθητικά ένα πρόσωπο. Θα πρέπει να φανταζόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μία θεατρική παράσταση, η οποία αποτελείται από την αίθουσα θεάτρου, που είναι το πρόσωπο, την αυλαία, που είναι τα χείλη και τους ηθοποιούς, που είναι τα δόντια.

Τα αναρίθμητα στοιχεία που συνθέτουν την αισθητική εικόνα του προσώπου μπορούν να χωριστούν σε τρεις γενικές κατηγορίες:

1. Το σχήμα του προσώπου τετράγωνο, στενόμακρο, οβάλ, στρογγυλό

2. Το δέρμα και η φωτεινότητά του και

3. Η εκφραστικότητα του προσώπου

Βασικός κανόνας της αισθητικής του προσώπου είναι η συμμετρία και η αρμονία των χαρακτηριστικών π.χ. το στόμα να είναι παράλληλο με την ευθεία που ενώνει τις κόρες των ματιών, ή τα τριτημόρια του προσώπου να είναι ίσα κλπ. Εχει αναφερθεί σε έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σαν στοιχεία σημαντικά για τη γυναικεία ομορφιά: το συμμετρικό προφίλ με θεληματικό πηγούνι, γεμάτα χείλη, τονισμένα ζυγωματικά, τονισμένη τη γωνία της κάτω γνάθου καθώς και μακρύς λαιμός. Αντιθέτως στοιχείο σημαντικό για τον άνδρα στο προφίλ του είναι το πηγούνι. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη τάση προς το ψηλό χαμόγελο, ενώ οι άντρες έχουν μεγαλύτερη τάση προς το χαμηλό χαμόγελο. Ετσι ερμηνεύεται ενδεχομένως το γεγονός ότι το γυναικείο άνω χείλος τείνει να είναι κοντύτερο από το αντρικό, καθώς επίσης, το ό,τι οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα των μυών όταν χαμογελούν.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.