Απολαύστε παρέα με το μωράκι σας μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής και βοηθήστε την ανάπτυξή του

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία (ακόμη και νεογέννητα) αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους εφοδιασμένα με ελευθερία έκφρασης, δημιουργικότητα, φαντασία και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες προσκαλεί γονείς και βρέφη να εξερευνήσουν και να καλλιεργήσουν μαζί αυτή την ιδιαίτερη και υπέροχη σχέση του παιδιού με τη μουσική στα εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής. Μια μεγάλη ποικιλία ειδικών μουσικών οργάνων θα συνοδεύει τα ρυθμικά παιχνίδια. Ηχοϊστορίες, μελωδίες, τραγούδι και φαντασία θα σας οδηγούν και θα σας ταξιδεύουν στο κάθε μάθημα!

Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45ʹ (μία φορά την εβδομάδα). Tο κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν γονέα όπου συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες σαν ”συμπαίκτης”! Με αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον του παιδιού αυξάνεται λόγω της φυσικής του επιθυμίας για μίμηση και ακολουθία του γονέα. Παίρνοντας την ίδια γνώση με τα παιδιά τους, και έχοντας συμπράξει μαζί τους, οι γονείs μπορούν να την εφαρμόσουν και σε άλλες στιγμές όταν θέλουν να παίξουν και να διασκεδάσουν με το παιδί τους. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας μέσα σ’ ένα κλίμα χαράς και δημιουργίας!

infant_play_site_064_w640

Τα παιδιά μέσα από την Μουσικοκινητικής Αγωγή κερδίζουν:

Συναισθηματικά: Το παιδί αναπτύσσει μια γλώσσα επικοινωνίας μοναδική και μη γλωσσική, αφού η γλώσσα των ήχων του επιτρέπει να εκφράζει τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες και να επικοινωνεί.

Πνευματικά: Η κατανόηση, η ακρόαση, η δημιουργία ή η εκτέλεση της μουσικής απαιτούν πνευματική διεργασία και εφαρμογή ποικίλων πνευματικών λειτουργιών.

Ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε, να παίξουμε και να μάθουμε μέσα από:

Ρυθμικά τραγουδάκια και ρίμες με ποικιλία ρυθμών και τόνων!
Μουσικοκινητικές δραστηριότητες!
Ακροάσεις ηχογραφημένης μουσικής και ποικιλία ήχων των μουσικών οργάνων και του περιβάλλοντος!
Ανάγνωση παραμυθιών με μουσική συνοδεία!
Ρυθμική άσκηση με τα κρουστά όργανα και ηχομιμητικές κινήσεις!
Κίνηση με παιχνίδια και ρυθμικές ασκήσεις!
Διδάσκουν η Τρισεύγενη Αγγελέτου & η Βάσια Μεντόγιαννη

Κόστος: 40€ / μήνα

Κάθε Τρίτη στις 18:00

ΔΩΡΕΑΝ το Πρώτο Δοκιμαστικό Μάθημα στις 15 Νοεμβρίου

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 – 3821396
ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό Κέντρο
Αραχώβης 39 Αθήνα 10681
210 3821396