Απολαυστική μηλόπιτα

Ένα γλύκο εξαιρετικά δημοφιλές και αγαπημένο σε όλους! Τραγανή ζύμη, αρωματικά και ζουμερά μήλα σε ένα συνδυασμό λαχταριστό! Η συγκεκριμένη μάλιστα συνταγή είναι ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Θα χρειαστούμε: 

Για τη ζύμη:

230 γραμ. αλεύρι χωρίς γλουτένη και 20 γραμ. έξτρα για πασπάλισμα

2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γραμ.)

120 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

16 γραμ. μπέικιν πάουντερ  χωρίς γλουτένη

1 βανίλια σε σκόνη

150 ml νερό

150 γραμ. μαργαρίνη και 20 γραμ. έξτρα για επάλειψη

Για τη γέμιση:

100 γραμ. ζάχαρη καστάνη

30 γραμ. καλαμποκάλευρο

5 γραμ. κανέλα σε σκόνη

2,5 γραμ. αλάτι

6 μήλα ποικιλίας Golden μέγαλα

100 ml μήλου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς  κελσίου στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Φτιάχνουμε τη ζύμη. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε σε ένα μικρό μπολ τα αυγά μ ετη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μαι αφράτη κρέμα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών μαζί με το νερό και τη λιωμένη μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι ν αγίνει μια βελούδινη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη που φτιάξαμε σε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. τηνοποία έχουμε αλείωει με λίγη μαργαρίνη και την έχουμε αλευρώση με λίγο αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Φτιάχνουμε τη γέμιση,βάζοντας αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ τη καστανή ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, την κανέλα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το χυμό μήλου. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα. Σε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι βάζουμε το μείγμα των μήλων και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε για 10′ τα μήλα να κρυώσουν και τα αδειάζουμε μέσα στη ζύμη. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για 40′ μέχρι τα μήλα να πάρουν ένα καστανόχρυσο χρώμα. Βγάζουμε τη πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρουμε.