Αρχική Νέα Απόψε σβήνουμε τα φώτα για τη Γη!

Απόψε σβήνουμε τα φώτα για τη Γη!

Στην Ελλάδα και σε άλλες 95 χώρες από ψε το βράδυ στις 20.30 τα φώτα σβήνουν για μια ώρα προωθώντας με αυτή μας την ενέργεια το μήνυμά μας για την κλιματική αλλαγή.

Η συμβολική πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και ξεκίνησε το 2007 από την Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF, θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά απόψε στη χώρα μας, όπως και σε άλλες 95 χώρες.

Τα φώτα στο κτίριο της Βουλής, στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Λευκό Πύργο, στα βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης και άλλα γνωστά κτίρια και μνημεία της επικράτειας, θα σβήσουν για μια ώρα στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου. Στόχος είναι τα φώτα να σβήσουν και σε όσο περισσότερα σπίτια γίνεται.

«Αν και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής έχει υποχωρήσει στην παγκόσμια ατζέντα, σαν συνέπεια και της οικονομικής κρίσης, στη χώρα μας τα μηνύματα είναι τουλάχιστον αισιόδοξα» λέει η κυρία Μαρίνα Παντέρη από το WWF.

Το ελληνικό παράρτημα της οργάνωσης έχει δημιουργήσει και σελίδα στο facebook (www.facebook.com/WWFGreece) όπου με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» οι πολίτες στέλνουν εδώ και καιρό τις προτάσεις τους για διάφορα στοιχεία της ελληνικής φύσης που πρέπει να προστατευτούν.
«Ως τώρα πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν γράψει το δικό τους μήνυμα. Ελπίζουμε πολλαπλάσιοι να σβήσουν για μια ώρα τα φώτα τους το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής», λένε από το WWF.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ώρα της Γης με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε την πόλη μας». Από τις 20.30 έως τις 21.30 θα σβήσει τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Αθηνάς 63, στο δημαρχείο της Αθήνας, Λιοσίων 22, στο κτίριο του Δήμου επί της οδού Αθηνάς 16, στην "Τεχνόπολις", στο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, τον ΑΘΗΝΑ 984, καθώς και σε όλα τα Πολιτιστικά Κέντρα.

Παράλληλα ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους δημότες της Αθήνας να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους για μια ώρα από τις 20.30 στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμμετοχής και δράσης.

Αλλά το αεροδρόμιο της Αθήνας θα συμμετέχει σε αυτή την κίνηση, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30. Παράλληλα, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας. Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.