Αρχική InfoSchool Λύκειο Αποσυνδέεται το Λύκειο από τις Πανελλαδικές

Αποσυνδέεται το Λύκειο από τις Πανελλαδικές

schoolΡιζικές ανατροπές στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου με προοπτική να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως σημείωναν πηγές του υπουργείου, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τις τάξεις του Γυμνασίου και θα επεκταθούν έως και την είσοδο των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Λύκειο θα αποκτήσει αυτοτέλεια, καθώς το απολυτήριο δεν θα είναι συνδεδεμένο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις σε 6-8 μαθήματα για να πάρουν το απολυτήριο και, αν επιθυμούν, θα δίνουν Πανελλαδικές σε τέσσερα μαθήματα. Παράλληλα, θα περιοριστούν τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Ουσιαστικά, θα ενοποιηθεί το πεδίο των θετικών επιστημών με το τεχνολογικό και θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

Κομβικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, το γεγονός ότι για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα παίζει σημαντικό ρόλο η βαθμολογία στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Στη Β' Λυκείου θα εισαχθεί ως βασικό μάθημα η Φιλοσοφία ενώ οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου θα διδάσκονται το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.