Αρχική InfoMommy Συμβουλές Αποτελεσματικές & γρήγορες συμβουλές για αστραφτερές βρύσες, ντους και μπανιέρα!

Αποτελεσματικές & γρήγορες συμβουλές για αστραφτερές βρύσες, ντους και μπανιέρα!

cleaning-bathroom-mld110961_horiz

Το μπάνιο είναι από αυτούς τους χώρους του σπιτιού που είναι δύσκολο και κουραστικό να καθαρίσουμε! Τα άλατα, οι σκληροί λεκέδες και υγρασία είναι οι πιο συχνοί επισκέπτες του μπάνιου μας...Υπάρχουν όμως, τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτές τις δυσκολίες εύκολα και πάνω από όλα πολύ αποτελεσματικά!

Πως να καθαρίσετε το ντους και τις βρύσες: Αν υπάρχουν άλατα γύρω το τηλέφωνο του ντους πάρτε ένα μπωλ που θα έχετε γεμίσει με ζεστό λευκό ξύδι και βυθίστε μέσα το τηλέφων δένοντας το  με μία κολλητική ταινία για να μείνει βυθισμένο.  Άφησε το, περίπου για 1 ώρα ώστε να μαλακώσουν τα άλατα θα μαλακώσουν και μετά τρίωτε το με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε το κατόπιν κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγουν τα υπολλείματα από το ξύδι και τέλος περάστε το με ένα βρεγμένο πανί και  στη συνέχεια σκουπίστε καλά με ένα στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες με τη διαφορά, ότι τοποθετούμε χαρτί κουζίνας γύρω από τη βάση της βρύσης -εκεί που βλέπετε συνήθως να μαζεύονται τα άλατα-  στη συνέχεια ρίχνετε στο χαρί ζεστό λευκό ξίδι μέχρι να μουσκέψει καλά και το αφήνετε επίσης για μια ώρα. Σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί και μετά με ένα στεγνό.  Προσοχή όμως  όταν πρόκειται για επιμεταλλωμένες  ή επιχρυσωμένες βρύσες το ζεστό ξύδι θα ''φάει'' το μέταλλο, οπότε καλύτερα μην εφαρμόσετε την τεχνική.

Μπανιέρα: Καθαρίστε την εύκολα και γρήγορα με τον εξής απλό τρόπο: Γεμίστε την μπανιέρα με ζεστό νερό μέχρι τη μέση και ρίξτε μέσα 2 καπάκια από τη σκόνη που πλένετε τα ρούχα σας. Αφήστε τη να δράσει όλη τη νύχτα για να μουλιάσουν οι λεκέδες. Μετά απ' αυτό να είστε σίγουροι οτι θα αστράφτει!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.