Αρχική InfoMommy Υγεία Αποτελεσματικές θεραπείες για Ψωρίαση και Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση

Αποτελεσματικές θεραπείες για Ψωρίαση και Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση

psoriasis

Νέα επιστημονικά δεδομένα για τα δερματολογικά προϊόντα Secukinumab (ΑΙΝ457) και Omalizumab (Xolair) που παρουσιάστηκαν στο 22ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και υπεροχή των εν λόγω θεραπειών κατά της Ψωρίασης και της Χρόνιας Αυθόρμητης Κνίδωσης.

Στο 22ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα πιλοτικών μελετών φάσης ΙΙΙ του Secukinumab (ΑΙΝ457) στη μέτρια έως σοβαρή Ψωρίαση κατά πλάκας και του Omalizumab (Xolair®) στη Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση. Τα αποτελέσματα αυτά απέδειξαν τη δυνατότητα μεταβολής της θεραπείας των ασθενών με ψωρίαση και χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα καθαρό δέρμα.

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια του συνεδρίου ανακοινώθηκαν δεδομένα πιλοτικής μελέτης άμεσης σύγκρισης, τα οποία αποδεικνύουν την υπεροχή του Secukinumab έναντι του Enbrel®* (etanercept) στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας, ενώ παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα τριών επιπλέον μελετών φάσης ΙΙΙ του Secukinumab – του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής προγράμματος κλινικών μελετών στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας. Το Secukinumab (AIN457) είναι ο πρώτος αναστολέας της IL-17A με δεδομένα φάσης ΙΙΙ και θεωρείται ως η πρώτη φαρμακευτική αγωγή κατά της ψωρίασης με στόχο την IL-17A για την οποία έχει υποβληθεί αίτηση έγκρισης. Η έρευνα δείχνει ότι η IL-17A διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση της αυτοάνοσης απάντησης του οργανισμού σε διαταραχές όπως είναι η μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας και συνιστά προτιμώμενο στόχο για τις υπό έρευνα θεραπείες. Υπάρχει σαφής ανεκπλήρωτη ανάγκη για νέες ψωριασικές θεραπείες με ταχύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια δράση, για την ανακούφιση των εκφυλιστικών συμπτωμάτων της νόσου.
Επιπλέον στο συνέδριο αναφέρθηκαν νέα δεδομένα από την τελική εγκριτική μελέτη του omalizumab (Xolair®) στην ανθεκτική χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, μία εμμένουσα, εκφυλιστική μορφή κνησμού και χρόνιας κνίδωσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια σοβαρή και δυσάρεστη δερματική κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από ερυθρές, διογκωμένες, κνησμώδεις και ορισμένες φορές επώδυνες δερματικές βλατίδες και πομφούς, που εμφανίζονται αυτόματα και επανεμφανίζονται για περισσότερες από έξι εβδομάδες. Υπάρχει σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη στη χρόνια ιδιοπαθή κνίδωση, καθώς περισσότερο από το 50% των ασθενών δεν ανταποκρίνεται στις εγκεκριμένες δόσεις των αντιϊσταμινικών, τα οποία συνιστούν τη βάση της τρέχουσας συμπτωματικής θεραπείας.

Πηγή: http://in.reuters.com/article/2013/10/03/idUSnHUGdk0j+70+ONE20131003


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.