Αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι – Τι πρέπει να γνωρίζεις

κερί αποτρίχωσηςΘέλετε να αφαιρέσετε τις απαίσιες τρίχες που ξεπροβάλλουν ξεδιάντροπα ακόμα κι από το μαγιό σας αλλά φοβάστε ή και ντρέπεστε να επισκεφτείτε μια εξειδικευμένη αισθητικό; Σ’ αυτό το άρθρο θα διαβάσετε όλα όσα θα συμβούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την αποτρίχωση με κερί στην επίμαχη περιοχή. Φυσικά κάθε ινστιτούτο αισθητικής και κάθε ειδικός μπορεί να ακολουθεί τη δική του τεχνική και να έχει τις δικές τους συνήθειες αλλά θα πάρετε μια ιδέα για όλα όσα θα συμβούν.

καρτούν για αποτρίχωση1. Πιθανόν να σας ζητήσουν να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο για να γνωρίζουν ιδιαιτερότητες της υγείας σας και τις ευαισθησίας του δέρματός σας. Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά για να μη βρεθείτε ούτε εσείς, ούτε εκείνοι προ δυσάρεστων εκπλήξεων και θα τους βοηθήσουν οι απαντήσεις σας να σας καταχωρήσουν σωστά στο πελατολόγιό τους.

2. Θα σας οδηγήσουν σε ένα δωμάτιο όπου θα αφαιρέσετε το παντελόνι/φούστα σας (καλύτερα να μη φοράτε φόρεμα γιατί θα πρέπει να γδυθείτε εντελώς) καθώς και το εσώρουχό σας. Θα σας δώσουν εσώρουχο μίας χρήσης για την περίσταση. Μετά θα σας οδηγήσουν σε ένα ειδικό κρεβάτι για να ξαπλώσετε.

2. Η αισθητικός θα ρωτήσει πόσες τρίχες θα αφαιρέσετε και από ποιες περιοχές.
Συζητήστε το πρώτα με τη μητέρα σας. Κάποιοι γυναικολόγοι ισχυρίζονται ότι πρέπει να αφήνουμε αρκετή τριχοφυία κοντά στα γεννητικά μας όργανα ώστε να λειτουργούν ως ασπίδα στα διάφορα μικρόβια. Άλλοι έχουν την άποψη ότι οι τρίχες δεν μας επιτρέπουν να πλυθούμε σωστά και τελικά οι ίδιες αποτελούν πηγές μικροβίων! Οι γνώμες διίστανται.

3. Το ιδανικό είναι οι τρίχες σας να είναι τουλάχιστον 2χιλιοστά ώστε το κερί να μπορεί να της αρπάξει. Αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ μακριές γιατί τότε θα δυσκολευτείτε περισσότερο και θα πονέσετε περισσότερο.

4. Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι καθαρό και να μην έχετε εφαρμόσει κρέμες γιατί τότε το κερί δεν θα κολλήσει σωστά.

5. Η αισθητικός θα φορέσει γάντια και θα απλώσει ζεστό (όχι καυτό) κερί πάνω στις τρίχες με ένα ειδικό πινέλο ή ρολ ον. Με μια ειδική λωρίδα υφάσματος θα το φαιρέσει με μια απότομη κίνηση το κερί και μαζί με αυτό τις τρίχες ενώ με το άλλο χέρι θα τεντώνει το δέρμα σας. Θα νιώσετε έναν πόνο αλλά το πόσο θα πονέσετε εξαρτάται από την ικανότητα της αισθητικού, το σημείο εφαρμογής και την αντοχή σας στον πόνο.

6. Όταν τελειώσει, κάποιες κοντές τρίχες που δεν έφυγαν θα αφαιρεθούν με τσιμπιδάκι. Ίσως αφαιρώντας κάποιες τρίχες να τρέξει ελάχιστο αίμα επειδή σ’ εκείνη την περιοχή οι ρίζες είναι δυνατές. Μην ανησυχήσετε. Το κερί που έχει απομείνει στο δέρμα θα καθαριστεί με ειδικό λαδάκι. Έτοιμη να ντυθείτε και να φύγετε!

Τι ακολουθεί μετά
Το πιθανότερο είναι ότι το σημείο θα κοκκινίσει για λίγες ώρες ή 1-2 ημέρες ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματός σας αλλά και τις τρίχες που αφαιρέθηκαν. Επίσης θα διαπιστώσετε ότι κάποιες τρίχες ίσως μεγαλώσουν μέσα από το δέρμα. Καλύτερα να ζητήσετε από την αισθητικό την επόμενη φορά να τις αφαιρέσει προσεκτικά με το τσιμπιδάκι.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν είναι φυσιολογικό να ξεφλουδίσετε ή να εμφανισθούν μώλωπες. Κάτι δεν θα έχει γίνει σωστά. Την επόμενη φορά να επιλέξτε ένα άλλο ινστιτούτο αισθητικής.