Αποτροπιασμός για τα ρατσιστικά μηνύματα μίσους αντί ευχών στο μωρό της Πρωτοχρονιάς του 2018 | Infokids.gr
 • Αποτροπιασμός για τα ρατσιστικά μηνύματα μίσους αντί ευχών στο μωρό της Πρωτοχρονιάς του 2018

  Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Αυστρία με αφορμή τα εκατοντάδες σχόλια μίσους και τα ρατσιστικά μηνύματα που γράφουν σωρηδόν χρήστες του διαδικτύου με τελικό αποδέκτη την νεογέννητη μικρή Άσελ αλλά και τους γονείς.

  Η Άσελ γεννήθηκε μόλις 47 λεπτά από την έλευση του 2018 και είναι το πρώτο μωρό του νέου έτους στην  Αυστρία.

  Η δημοσιοποίηση της είδησης της γέννησής της ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ένα ρατσιστικό παραλήρημα εις βάρος της καθώς η οικογένεια της μικρής είναι πρόσφυγες. Σύμφωνα  με οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και φορείς στήριξης των προσφύγων, τέτοιο κύμα μίσους με στόχο βρέφος, όπως συνέβη στην περίπτωση της Άσελ και των γονέων της–Ναϊμέ και Αλπέρ Τάμγκα κατά την εφημερίδα Heute–δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

  Τα σχόλια της ντροπής εναντίον της νεογέννητης Άσελ

  Πολλά από τα σχόλια που εμφανίστηκαν στις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυστριακών μμε, όπου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία της οικογένειας της Άσελ, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Νοσοκομείων της Βιέννης, είχαν στόχο και την μητέρα της μικρής, η οποία ποζάρει χαμογελαστή φορώντας ισλαμική μαντίλα.

  «Εναποθέτω τις ελπίδες μου στο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου«, έγραψε ένας χρήστης. «Απελάστε άμεσα το απόβρασμα«, έγραφε ένας άλλος στη σελίδα της Heute στο Facebook page.

  Πολλά από τα μηνύματα στη συνέχεια κατέβηκαν. Η εφημερίδα, όμως, ανακοίνωσε ότι διερευνά την υπόθεση για να διαπιστώσει αν οι χρήστες αυτοί παραβίασαν την νομοθεσία κατά της υποκίνησης και της ρητορικής του μίσους.

  «Τις πρώτες ώρες της ζωής του αυτό το γλυκό κορίτσι έγινε ήδη στόχος ενός απίστευτου κύματος, βίαιων διαδικτυακών σχολίων μίσους», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Κλάους Σουέρτνερ, γενικός γραμματέας του παραρτήματος της Βιέννης της ρωμαιοκαθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas. Μάλιστα, ο Σουέρτνερ έκανε έκκληση στους ακολούθους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσφέρουν τη στήριξή τους προς την οικογένεια της νεογέννητης. Μέχρι χθες Πέμπτη, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι είχαν κοινοποιήσει το μήνυμά του και τουλάχιστον 17.000 χρήστες έβαλαν στη σελίδα του μια καρδιά και έγραψαν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του.

  Χαρακτηριστικό είναι εκείνο της χρήστριας Λίζμπεθ Χαλμπέρτσμα, η οποία έγραψε στο Facebook: «Καλωσήλθες στον κόσμο μικρούλα. Ας είναι η ζωή σου ευλογημένη με αγάπη και ειρήνη. Το ξέρω ότι δεν φαίνεται πάντα έτσι ο κόσμος…αλλά υπάρχει τόση ομορφιά και αγάπη…«.

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  210 5121893

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.gr

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

  info@infokids.gr

  για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας