- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

ΑΠΘ: Για 7η χρονιά ο καθηγητής Καραγιαννίδης στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

ΑΠΘ: Για 7η χρονιά ο καθηγητής Καραγιαννίδης στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Για έβδομη συνεχή χρονιά, ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γιώργος Καραγιαννίδης [2], περιλαμβάνεται στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, για το έτος 2021.

Ο κατάλογος των διακεκριμένων ερευνητών, με τον τίτλο «Highly Cited Researchers», εκδίδεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό «Clarivate Analytics». Ο κατάλογος στηρίζεται στα στοιχεία της πιο αξιόπιστης βάσης ερευνητικών δεδομένων «Web of Science» και φέτος περιλαμβάνει συνολικά 6.600 επιστήμονες, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως με την μεγαλύτερη απήχηση του έργου τους, κατά τα τελευταία 10 έτη.

Η υψηλή ποιότητα των ερευνητών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι στη φετινή λίστα βρίσκονται 24 νομπελίστες, εκ των οποίων οι 5 θα λάβουν τη φετινή χρονιά το Βραβείο Νόμπελ.

Το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο του Γιώργου Καραγιαννίδη

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης είναι Καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν: Ασύρματες επικοινωνίες 5G και 6G, Ασύρµατη µεταφορά ενέργειας, Επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές, κ.ά.Θ

Το 2001 εξελέγη Ερευνητής Δ’ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, με ερευνητικό αντικείμενο «Δορυφορικές Επικοινωνίες». Το 2004 εξελέγη Επικ. Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 2009 Αναπ. Καθηγητής και το 2013 Καθηγητής A’ Βαθμίδας, με αντικείμενο «Ψηφιακά Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα».

Το διάστημα 2012-2015 ήταν Editor-in-Chief στο διεθνούς φήμης περιοδικό για τις τηλεπικοινωνίες IEEE Communications Letters. Έχει δώσει πάνω από 80 διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια και φόρα και το 2015 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Καθηγητής στο Southwest Jiatong University της Κίνας. Το 2016 έλαβε από την κυβέρνηση της Κίνας την χρηματοδότηση (grant) με το μεγαλύτερο κύρος για ξένο επιστήμονα, στα πλαίσια του προγράμματος High-End Foreign Experts. Είναι IEEE Fellow και μεταξύ των Ελλήνων Ακαδημαϊκών που ανήκουν στις λίστες Web-of-Science Highly Cited Researchers για τα 6 συνεχή έτη 2015-2019.

Η δήλωση του Πρύτανη του ΑΠΘ

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποτελεί ένα ίδρυμα υψηλής ακαδημαϊκής και ερευνητικής εμβέλειας, το οποίο παράγει και δημοσιεύει ερευνητικά αποτελέσματα με παγκόσμια επιρροή» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον Καθηγητή Γιώργο Καραγιαννίδη, επισημαίνοντας ότι «η διάκριση αυτή αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα της ερευνητικής παραγωγής που διεξάγεται στο ΑΠΘ και αντικατοπτρίζεται σε διεθνείς δημοσιεύσεις υψηλού κύρους, η οποία αποτελεί συγχρόνως πηγή για τις εργασίες άλλων ερευνητών».

Διαβάστε επίσης:

“Είναι φυσιολογικό να σε τρομάζει ο εμβολιασμός του παιδιού σου”: Ας ακούσουμε αυτόν τον ειδικό [3]

Θεσσαλονίκη: Γέννησε με καισαρική η 26χρονη ανεμβολίαστη έγκυος – Η κατάσταση της υγείας της [4]

Κεραμέως: “Δεν κλείνουμε τα σχολεία. Δεν υπάρχει μαζική διασπορά στις τάξεις” [5]