Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Άργησα έναν μήνα να καταλάβω ότι είμαι έγκυος και στο διάστημα αυτό κάπνιζα. Υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο;

Άργησα έναν μήνα να καταλάβω ότι είμαι έγκυος και στο διάστημα αυτό κάπνιζα. Υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο;

web-pregnant-smoking-RF-corbisΤο πρώτο τρίμηνο της κύησης θεωρείται το κυριότερο λόγω της οργανογέννεσης απαντά ο Παντελής Μεσσαρόπουλος, ειδικευόμενος Μαιευτικής/ Γυναικολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.,"Τζάνειο". Το κάπνισμα αυξάνει την περιγεννητική θνησιμότητα κατά 150%. Επίσης μεγαλώνουν οι πιθανότητες παθολογικών καταστάσεων του πλακούντα (αποκόλληση, προδρομικός πλακούντας) καθώς και οι πιθανότητες ελλιποβαρών εμβρύων και πρόωρων νεογνών. Σίγουρα η διακοπή του καπνίσματος αρκετά νωρίς βοηθά στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων για σένα αλλά κυρίως για το έμβρυο.

Διαβάστε επίσης:

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει και τις επόμενες γενιές;

Απίστευτο: Δείτε πώς αντιδρούν μέσα στη μήτρα τα έμβρυα των εγκύων που καπνίζουν

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μειώνει την «καλή» χοληστερίνη των παιδιών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter