Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Αργούν να φανούν τα πρώτα δοντάκια; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε!

Αργούν να φανούν τα πρώτα δοντάκια; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε!

baby-460x280Τα πρώτα δοντάκια του μωρού σας συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στους 4 με 10 πρώτους μήνες της ζωής του, αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό αυτό να συμβεί λίγο αργότερα.

Εάν τα δόντια του παιδιού αργούν να φανούν αλλά η ανάπτυξη των οστών του, το δέρμα και τα μαλλιά του είναι φυσιολογικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε. Επιπλέον, αν το μωρό σας χρονίσει και δεν έχει αποκτήσει κανένα δόντι, ενημερώστε τον παιδίατρο σας ο οποίος θα σας συμβουλεύσει να απευθυνθείτε σε κάποιον οδοντίατρο με ειδίκευση στα παιδιά.

Μερικές φορές, είναι δυνατόν κάποιο παιδάκι να μην έχει αποκτήσει κάποιο από τα μόνιμα δόντια του, γεγονός που δεν πρέπει επίσης να σας ανησυχήσει. Όταν φτάσει στην ηλικία των 8 ή 9 ετών μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ορθοδοντικό, ο οποίος θα εξετάσει όλες τις επιλογές, είτε κλείνοντας το χάσμα με σιδεράκια είτε με την τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος.

Η καθυστέρηση που αφορά την εμφάνιση των δοντιών δεν σηματοδοτεί προβλήματα που σχετίζονται με τη συνολική ανάπτυξη του παιδιού. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθυστέρηση αυτή προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Όσο πιο αργά εμφανίζονται τα πρώτα δόντια ενός παιδιού, τόσο λιγότερο χρόνο έχουν να εμφανίσουν τερηδόνα πριν πέσουν και δώσουν τη θέση τους στα μόνιμα δόντια του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.