Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Αριστείδης Μπαλτάς: Θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε τις κενές θέσεις στα σχολεία

Αριστείδης Μπαλτάς: Θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε τις κενές θέσεις στα σχολεία

ImageHandlerΜε αναπληρωτές καθηγητές θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά και όπως διευκρίνισε πριν λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην παιδεία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες «γιατί τα λεφτά λείπουν» και οι μόνιμοι διορισμοί για τους οποίους έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έχουν καθυστερήσει. Δεδομένου ότι για να γίνουν οι προσλήψεις πρέπει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και να δημοσιευθεί προκήρυξη, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δεν θα είναι τον Σεπτέμβριο στα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν και φέτος με αναπληρωτές.

Πάντως, ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι να μπει το παιδί στην τάξη την πρώτη μέρα του σχολείου και να έχει καθηγητή εκεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι μισές περίπου κενές θέσεις μπορούν να καλυφθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Για τα υπόλοιπα κενά θα αναζητηθούν πιστώσεις σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Ερωτηθείς αν είναι στις σκέψεις του υπουργείου η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι δεν θέλει να δεσμευθεί με ένα ναι ή όχι σε μια τέτοια δύσκολη ερώτηση.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ούτε καταργούμε τα πρότυπα απλώς διακρίνουμε τα πειραματικά. Δεν βλέπω το λόγο να θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι casus belli.

Ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βρίθει από λαβύρινθο προβλημάτων δύσκολα επιλύσιμων. Άμεσες δράσεις (όπως εξάντληση του ωραρίου των εκπαιδευτικών) δεν ξέρουμε ως τώρα αν θα είναι απαραίτητες (1-2 ώρες) αλλά ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του να ξεπεραστεί η κρίση. Θα κάνουμε το παν ώστε τέτοιες λύσεις αν εφαρμοστούν να είναι κανονικές και δίκαιες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.