Αρχική InfoTeens Sports “Αρκετά!" Ποδηλατώντας κατά της ρατσιστικής βίας

“Αρκετά!" Ποδηλατώντας κατά της ρατσιστικής βίας

Podlhatodromia_Poster_A3Τα τελευταία κρούσματα ρατσιστικής βίας τα οποία συντάραξαν την ελληνική κοινωνία και προβληματίζουν για το μέλλον της χώρας ως προς την αντιμετώπιση του "ξένου" και του "διαφορετικού" αποτέλεσαν εφαλτήριο ούτω ώστε οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες να αποφασίσουν τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής ποδηλατοδρομίας ανοιχτής συμμετοχής την Κυριακή 2 Ιουνίου με ώρα έναρξης τις 9:30 στη Πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια στήριξης του προγράμματος ENOUGH!/ΑΡΚΕΤΑ!

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τις επώδυνες επιπτώσεις του ρατσισμού, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύει, την προστασία των θυμάτων και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για τη χάραξης μιας επίσημης εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του φαινομένου μέσω και της εκπόνησης Εθνικής Έκθεσης. Οι δύο οργανώσεις λαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ατιμωρησίας που συνοδεύει τα ρατσιστικά εγκλήματα εξασφαλίζοντας τη νομική υποστήριξη των θυμάτων και προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των συμβάντων από την ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την πλήρη ιατρική υποστήριξη των θυμάτων με σκοπό την πολύπλευρη προστασία τους.

Αξίζει λοιπόν όλοι να κινητοποιηθούμε και να δείξουμε το φιλόξενο πρόσωπο της χώρας μας συμμετέχοντας ενεργά στην ποδηλατοδρομία. Εκεμεταλλευτείτε την προσεχή καλοκαιρία και κάντε οικογενειακώς μια προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η ρατσιστική βία στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα “ENOUGH!” (Αρκετά!) προβλέπει:

1. στην παροχή νομικής συνδρομής σε θύματα ρατσιστικής βίας και την πλήρη υποστήριξη των υποθέσεων που καταλήγουν στην προσοχή των Ελληνικών Δικαστηρίων
2. στην εξασφάλιση της ιατρικής κάλυψης των θυμάτων μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων των Γιατρών των Κόσμου
3. στην κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων
4. στην εκπόνηση της Εθνικής Έκθεσης για την Ξενοφοβία και τη Ρατσιστική Βία στην Ελλάδα
5. στην πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
6. στην πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική που βρίσκονται σε περιοχές με έντονο το φαινόμενο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού
Τέλος, η ηλεκτρονική διεύθυνση enough@mdmgreece.gr δημιουργήθηκε με σκοπό τη διευκόλυνση της καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, τον εντοπισμό των θυμάτων και τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τις υποθέσεις που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και είναι ανοιχτή σε όλα τα άτομα και τους φορείς που ενδιαφέρονται να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.
Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 09.30
Αφετηρία: Πλατεία Συντάγματος | Τερματισμός: στο Πάρκο Φλοίσβου,
Π. Φάληρο

Όροι συμμετοχής:

1. Ενήλικες (άνω των 18)
2. Χρήση κράνους
3. Εθελοντική συμμετοχή
4. Ατομική ευθύνη σωματικής ακεραιότητας

Δείτε την διαδρομή στο παρακάτω link:

http://www.ploigos.gr/?sessionid=cc25f716e5596b051d29bfaa1e36d01c


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.