Αρνίσια κεφτεδάκια σαν σουβλάκι

mosxarisia souvlakiaΤην Κυριακή που όλη η οικογένεια βρίσκεται στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι θα γευτούν μια ξεχωριστή γεύση. Το αρνί μεταμορφώνεται σε αφράτα κεφτεδάκια και περνώντας τα από τα ξύλινα καλαμάκια μεμιάς γίνονται και σουβλάκια!

Υλικά:

800 γρ. κιμάς αρνίσιος
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκ.σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλη φέτα ψωμιού μουλιασμένη και στυμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα:

1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό, πλήρες
1 κ.γ. ξερό δυόσμο τριμμένο ή 8 φυλλαράκια φρέσκου ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε αρκετή ώρα, ώστε να απλωθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε μέτρια κεφτεδάκια, τα πατάμε να πλατύνουν ελαφρά και τα αφήνουμε να σταθούν τουλάχιστον 45′. Τα τηγανίζουμε αλευρωμένα (και καλά τιναγμένα) σε μπόλικο λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο ή πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο σε αυτή την περίπτωση. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ το γιαούρτι με όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε, το δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Σερβίρουμε δίπλα στους κεφτέδες.