Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού για 4 παιδιά και μία εργαζόμενη στην κατασκήνωση

Πανικός επικράτησε χτες το απόγευμα όταν ανακοινώθηκε θετικό σε τεστ κορωνοϊού κορίτσι το οποίο είχε μπει σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης κ. Χρήστος Σκούρας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τόνισε πως η κοπέλα ανέβασε πυρετό 37,4 και άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό. Αμέσως, η 15χρονη απομονώθηκε στο ιατρείο και σχεδόν 24 ώρες μετά ειδοποιήθηκαν οι γονείς της.

Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού

Επίσης ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την κοπέλα και απομάκρυναν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τον κ. Σκούρα τα τεστ που έκαναν εξωτερικά τα 4 παιδιά και η Κοινοτάρχης ήταν αρνητικά. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού και υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

80 παιδιά αποχώρησαν από την κατασκήνωση

Στην κατασκήνωση συνολικά είχαν κατασκηνώσει περίπου 900 παιδιά για το φετινό καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής και μετά το κρούσμα κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις, έχουν φύγει 80 παιδιά τα οποία πήραν οι γονείς τους.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, η 15χρονη υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο έδειξε ότι είναι θετική στην Covid-19, ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, είναι καλά στην υγεία της, δεν χρειάστηκε νοσηλεία και παραμένει στο σπίτι της.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης επικοινώνησαν αμέσως με τον ΕΟΔΥ και -σύμφωνα με τις συστάσεις του- απομόνωσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο ίδιο κατάλυμα με τη 15χρονη, ενώ κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης μετά το κρούσμα κορωνοϊού