Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Αρσάκεια: Αύξηση του ωραρίου λειτουργίας κατά μια διδακτική ώρα ημερησίως

Αρσάκεια: Αύξηση του ωραρίου λειτουργίας κατά μια διδακτική ώρα ημερησίως

psychicoΗ Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, πιστή στον στόχο τής παροχής ποιοτικής παιδείας στους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων που εποπτεύει, καθιερώνει από το ερχόμενο σχολικό έτος 2013-2014 διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Σχολείων της όλων των βαθμίδων, κατά μία διδακτική ώρα ημερησίως.

Πρόκειται για μιαν επιπλέον δωρεάν παροχή τής Φ.Ε., που λαμβάνει υπ’ όψιν τα αιτήματα των γονέων, όπως έχουν επανειλημμένως εκφραστεί, αλλά και τις σύνθετες ανάγκες τής εποχής. Η διεύρυνση τού ωραρίου θα εφαρμοστεί σε όλα τα Σχολεία τής Φ.Ε., και βεβαίως στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.

Σε επιστολή της προς τους γονείς των μαθητών των Σχολείων η Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου – Μουρσελά αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Αγαπητοί γονείς, Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αιτήματα και τις επιθυμίες των γονέων, όπως αυτές έχουν εκφραστεί επανειλημμένως μέσω των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και συνυπολογίζοντας τις ανάγκες τής εποχής, διευρύνουμε από το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 το ωράριο λειτουργίας των Σχολείων μας κατά μία διδακτική ώρα ημερησίως (λήξη των μαθημάτων στις 14.50΄). Σε αυτό το διευρυμένο χρονικό πλαίσιο λειτουργίας των Σχολείων μας στοχεύουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα τής παιδείας που παρέχουμε στα παιδιά μας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στα Νηπιαγωγεία εισάγουμε δραστηριότητες με τις Τεχνολογίες τής Πληροφορίας και των Επικοινωνιών και ενισχύουμε τη μουσειακή αγωγή, τις περιβαλλοντικές δράσεις, τα «έξυπνα» πειράματα, τις φιλαναγνωστικές δράσεις, το παιχνίδι και τα Μαθηματικά, τα αθλητικά παιχνίδια, δίνοντας έμφαση στη βιωματική μάθηση με το δημιουργικό παιχνίδι, στην προσέγγιση τής σύγχρονης γνώσης με την ψυχαγωγία.

Στα Δημοτικά αυξάνουμε τον χρόνο των μαθησιακών δραστηριοτήτων που καλλιεργούν τη δημιουργική και την κριτική σκέψη, όπως τής φιλαναγνωσίας, τής μαθηματικής σκέψης, τής θεατρικής αγωγής, ενδυναμώνουμε το μάθημα τής Φυσικής Αγωγής, ενώ ενισχύουμε τη διδασκαλία τής Αγγλικής γλώσσας. Ταυτόχρονα μειώνουμε την εργασία που έχουν οι μαθητές για το σπίτι, δεδομένου ότι ένα σημαντικό τμήμα της θα πραγματοποιείται στο σχολείο.

Στα Γυμνάσια ενισχύουμε γενναία τις Ξένες Γλώσσες, ώστε οι μαθητές μας να προετοιμάζονται αποτελεσματικά για την απόκτηση διπλωμάτων βασιζόμενοι μόνο στο σχολείο, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς τους. Παράλληλα, εμβαθύνουμε στον τομέα των Μαθηματικών καλλιεργώντας τη μαθηματική σκέψη, ενώ αναπτύσσουμε πληρέστερα τη γλωσσική ικανότητα των μαθητών στον γραπτό και τον προφορικό λόγο εντάσσοντας την Αγωγή Προφορικού Λόγου στο κυρίως πρόγραμμα. Καθιερώνοντας τη «Ζώνη Πολιτισμού και Αθλητισμού» δίνουμε τη δυνατότητα στους εφήβους να επιλέξουν από μία σειρά δημιουργικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων εκείνη που τους ταιριάζει και τους ανοίγει έναν δρόμο έκφρασης και εκτόνωσης που τόσο έχουν ανάγκη.

Στα Λύκεια ενισχύουμε όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά τα μαθήματα των Κατευθύνσεων καθώς και τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που εξετάζονται πανελλαδικά. Η σημαντική αύξηση των διδακτικών ωρών ανά μάθημα επιτρέπει την εμβάθυνση σε κάθε αντικείμενο και ευνοεί την εξατομικευμένη διδασκαλία, ενώ ταυτόχρονα βοηθά τους γονείς να ανασάνουν από το άγχος για εξωσχολική βοήθεια.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι όσα περιγράφονται παραπάνω αποτελούν δωρεάν παροχή των Σχολείων μας στους μαθητές μας, αφού καλύπτουν ουσιαστικά τις σύνθετες και ποικίλες ανάγκες τους, καθώς και στους γονείς, αφού τους απαλλάσσει από πρόσθετα έξοδα.

Αγαπητοί γονείς, προσβλέπουμε στη δημιουργική συνεργασία μαζί σας, όπως αυτή έχει οικοδομηθεί μέχρι σήμερα, και σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι εμείς, Διοίκηση και εκπαιδευτικοί, εργαζόμαστε για τον κοινό σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το καλό των παιδιών μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.