- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Αρχαία Ελληνική ιστορία και Μυθολογία, στον υπολογιστή σας! Minecraft –ήρθε για να κλέψει τις καρδιές σας!

Τι είναι το Minecraft;

Το παιχνίδι που έχει ενθουσιάσει χιλιάδες κόσμου, εμπνευστής του οποίου είναι ο  Μάρκους Πέρσον – 2009,  Σουηδός προγραμματιστής – ήρθε για να μας καθηλώσει. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς κανόνες και οδηγίες. Από το 2013 έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατ. αντίτυπα στον υπολογιστή και 54 εκατ. σε όλες τις πλατφόρμες.

Το μόνο σου μέλημα είναι να παραμείνεις ζωντανός, να προβλέψεις τις επιθέσεις από τα πλάσματα της νύκτας, χαριτωμένα τερατάκια που δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις, κι όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον Lego.  Γοητευτικό, απίστευτα γοητευτικό, το Minecraftσου επιτρέπει να ζήσεις μέσα από την οθόνη σου, όπως εσύ θέλεις, να κάνεις ότι θέλεις, χωρίς περιορισμούς!

Όλα βρίσκονται κάτω από το δικό σου έλεγχο!

Φτιάχνεις ένα κόσμο δικό σου και παίζεις σ’ αυτόν χωρίς σταματημό, δημιουργείς διαδρομές και μονοπάτια και παίζεις μέχρι εκεί που δεν υπάρχει τέλος! Ένας κόσμος που εξελίσσεται μέσα στην απόλυτη ελευθερία της φαντασίας, ένα παιχνίδι τόσο εθιστικό ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν όρια και κανόνες! Εξερεύνηση χωρίς σύνορα και περιορισμούς.

Παίζοντας…μαθαίνεις! Ιστορία, Γεωγραφία, Μυθολογία, Μαθηματικά, Φυσική εντάσσονται μέσα στο περιβάλλον του.

Το 2011 ιδρύθηκε ένας οργανισμός – MinecraftEdu – που συστήνει σε μαθητές μια προσαρμοσμένη έκδοση του παιχνιδιού – 250.000 παιδιά σε σχολεία όλου του κόσμου έχουν ήδη έρθει σε επαφή με αυτήν.

Καταλαβαίνουμε ότι το Minecraft μπορεί να γίνει ένας διαδραστικός τρόπος μάθησης και εκπαίδευσης και να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τον Κόσμο που τα περιβάλλει. Τα παιδιά ενημερώνονται για τις κοινωνικές ανάγκες τις δικές τους και των γειτόνων τους, των σπιτιών και των ιδρυμάτων που έχτισαν μόνα τους, και δίνουν λύσεις, κάνουν προτάσεις και συνεργάζονται.

Το Minecraft κυκλοφόρησε επισήμως το 2011, και μάλλον είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Αρέσει το ίδιο σε όλους, μικρούς και μεγάλους και μάλιστα απαντά στην ερώτηση, αν το ψηφιακό παιχνίδι μπορεί να έχει και εκπαιδευτικό ρόλο.

Η ψηφιακή εκδοχή του γνωστού Lego, εξελίσσεται και αναβαθμίζεται συνεχώς: τον Μάρτιο του 2011 οι δημιουργοί της ελληνικής κοινότητας Minecraft, Κωνσταντίνος και Ιωάννα, γνωστοί ως Padakoys και Rozoyli, άνοιξαν τον Rainbow Minecraft Server, ο οποίος αναγνωρίστηκε «ως ένας από τους καλύτερους σέρβερ παγκοσμίως».

Ετοιμάζεται ήδη  το πρώτο Minecraft βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα με αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα. Σπάρτη, Αθήνα, Πέλλα, Ολυμπία είναι κάποιες από τις ιστορικές Ελληνικές πόλεις που θα πρωταγωνιστήσουν. Ο παίκτης κτίζοντας το δικό του κόσμο, θα έχει την ευκαιρία να περάσει από αρκετές Ελληνικές πόλεις, και να αφήσει το δικό του στίγμα. Μυστικά περάσματα και ιστορικές μονομαχίες θα προκαλούν τους παίκτες να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα.

Σύμφωνα με έρευνα του S.R.I. International, ομάδας ειδικών σε θέματα τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ, τα παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπορούν να αναπτύξουν τη γνωστική μάθηση κατά 12%, ενισχύοντας την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τις λειτουργίες της μνήμης.

Την περασμένη εβδομάδα  το ιδιαίτερα αγαπητό  παιχνίδι αγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία λογισμικού Microsoft για 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όταν το ξεκινάτε για πρώτη φορά, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε κάποιο βασικό κτίριο. Μπορείτε να συγκεντρώσετε τα υλικά σας από την κοπή των δένδρων, να  σκάψετε σήραγγες ή να βρείτε υλικά κυνηγώντας ζώα. Τα υλικά αυτά στη συνέχεια θα γίνουν τα δομικά στοιχεία σας. Έτσι θα μπορέσετε να τα τοποθετήσετε όπως θέλετε και να κτίσετε τον κόσμο σας. Και από αυτά τα ίδια υλικά, θα φτιάξετε τα πρώτα σας εργαλεία!

Λοιπόν τι νομίζετε; Θα αγκαλιάσετε κι εσείς το Minecraft;