Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Άρχισε τις εργασίες της η 18η σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Άρχισε τις εργασίες της η 18η σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

efivonN56Ξεκίνησε σήμερα η ΙΗ΄ Σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος Βουλή των Εφήβων. Σταθεροί στόχοι της πρωτοβουλίας αυτής της Βουλής των Ελλήνων είναι η μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και η καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών στη σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου και την Κυριακή 30 Ιουνίου, οι έφηβοι βουλευτές θα συνεδριάσουν σε επιτροπές αντίστοιχες των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του προγράμματος θα ασχοληθεί με το θέμα «Σχολική βία - Εκφοβισμός», η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων με το θέμα «Η προστασία του ανήλικου χρήστη του διαδικτύου (internet) και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, my space κ.ά.)», και τέλος η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου με το θέμα «Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας».

Στις εργασίες των επιτροπών θα μετάσχουν οι ειδικοί επιστήμονες εμπειρογνώμονες: Μ. Σφακιανάκης (διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), Μ. Τσάγκαρη (ειδική επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη) και Γ. Σακιώτης (πολιτικός επιστήμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για θέματα Περιβάλλοντος).

Παράλληλα οι έφηβοι βουλευτές θα παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες. Τέλος, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου  η ΙΗ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με τη σύγκλησή της σε Ολομέλεια.

55143

Τι είναι η Βουλή των Εφήβων

Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν οι μαθητές της Β΄ τάξης των Λυκείων, όλων των τύπων (δημόσιων, ιδιωτικών, ημερησίων, απογευματινών, εσπερινών, ειδικών, εκκλησιαστικών), οι μαθητές της Β΄ τάξης του α΄ κύκλου όλων των τύπων (δημόσιων, ιδιωτικών, ημερησίων, απογευματινών, εσπερινών) των ΤΕΕ της χώρας, οι μαθητές της αντίστοιχης τάξης των Ελληνικών Λυκείων της Αλλοδαπής και, τέλος, οι μαθητές της Β΄ τάξης των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.