Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Ας δούμε την επιστήμη με άλλα μάτια - Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός SchoolLab με βίντεο

Ας δούμε την επιστήμη με άλλα μάτια - Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός SchoolLab με βίντεο

inv2015-3

Το British Council και η SciCo  σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τον μαθητικό διαγωνισμό School Lab, ο οποίος αφορά την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία και απευθύνεται σε μαθητές 10-15 ετών (Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου).

 
Το School Lab έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να δουν την επιστήμη με άλλη ματιά. Κι αυτό το καταφέρνει βάζοντας τους ίδιους τους μαθητές να κάνουν έρευνα! Προσκαλούμε τα παιδιά να διαλέξουν ένα επιστημονικό θέμα από οποιαδήποτε τομέα τα εμπνέει (Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά κ.λπ..), να μάθουν περισσότερα γι' αυτό και στην συνέχεια να το παρουσιάσουν, δημιουργώντας ένα βίντεο 3 - 5 λεπτών.

Ποια στοιχεία να διαθέτει το βίντεο

Το βίντεο πρέπει να ξεχωρίζει για τη δημιουργικότητα και την φαντασία του, διατηρώντας τη σαφήνεια και την επιστημονική εγκυρότητα του περιεχομένου του.

 
Οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα έχουν τη βοήθεια νέων επιστημόνων σε ρόλο μεντόρων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έχουν διακριθεί μέσα από τον διαγωνισμό FameLab και οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης. Οι μέντορες θα υποστηρίζουν τους μαθητές, θα τους μαθαίνουν πώς να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και θα είναι δίπλα τους από τη σύλληψη της ιδέας ως το τελικό μοντάζ του βίντεο.

 
Η τελική προθεσμία υποβολής των βίντεο είναι η Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 (23.59). Ύστερα μια επιστημονική επιτροπή θα αξιολογήσει τις συμμετοχές ενώ και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τη δική του προτίμηση από την Τρίτη 10 έως τη Τρίτη 17 Μαρτίου. Ο μεγάλος τελικός θα γίνει το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (2nd Athens Science Festival, Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100). Εκεί, θα παρουσιαστούν οι δέκα καλύτερες συμμετοχές και η επιτροπή θα ανακοινώσει τον μεγάλο νικητή!

 
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι μαθητές ή οι υπεύθυνοι καθηγητές είναι να μπουν στην online πλατφόρμα www.school-lab.org, να δημιουργήσουν την ομάδα τους και να διασκεδάσουν δημιουργώντας το βίντεό τους!

British Council
Από το 1939, το British Council λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέει την Ελλάδα με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις δημιουργικές προσεγγίσεις της Βρετανίας και στηρίζει τις διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη.

SciCo
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός “SciCo” (από το Science Communication) έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων. Η SciCo ιδρύθηκε το 2008 και στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη πίσω από την καθημερινότητά μας.

Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις και την ευρωπαϊκή στρατηγική για την αξιοποίηση των Ψηφιακών και Οπτικοακουστικών Μέσων στην Εκπαίδευση, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση προωθεί τον εγγραμματισμό και την εκπαίδευση στα μέσα (media literacy & media education) σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις για την κατανόηση και αξιοποίηση των ψηφιακών και οπτικοακουστικών περιβαλλόντων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.