Αρχική InfoSchool Δημοτικό "Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας...": Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Ολοήμερου Δημοτικού Νάξου

"Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας...": Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Ολοήμερου Δημοτικού Νάξου

sxoleioΣημαντική διάκριση για τους μαθητές και τους δασκάλους του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, που διακρίθηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν με τίτλο “Το σχολείο των ονείρων μας”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Naxostimes.gr Η ταινία που παρουσίασαν, αναδείχτηκε στις καλύτερες του διαγωνισμού, ενώ η ακριβής θέση που θα καταλάβει θα ανακοινωθεί στις 9 Μαΐου!

Το βίντεο “έντυσαν” με τις ιδέες και τη φαντασία τους οι μαθητές και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Παπαδάκος.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις χαλάρωσης και ανάπτυξης εμπιστοσύνης, τα παιδιά άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και αποτύπωσαν το όνειρό τους το "σχολείο των ονείρων τους".

Ερωτήθηκαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, αποτυπώνοντας τη σκέψη τους μέσα από παραγωγή γραπτού λόγου. Όλα τα παραπάνω τα έκαναν σενάριο και με την αρωγή φορέων και παραγόντων ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο project.

Έτσι μεταξύ των άλλων, αποτυπώνονται τα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, η βιωματική μάθηση, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η παιγνιώδης αναδυόμενη μάθηση, η διαθεματικότητα, η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και οι ΤΠΕ στην εκπαίδευση...

Απολαύστε το!

Μερικά από τα δεκάδες σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο facebook: 

"Ο Δάσκαλος είναι φως, πρέπει να μεταδίδει γνώση, να μαθαίνει δράσεις, πρέπει να μεταλαμπαδεύει αρχές, πρέπει να διδάσκει αξίες, αυτά που έχει γεννήσει ο τόπος, στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού... αυτός ο πολιτισμός έχει αξία ανυπέρβλητη τον άνθρωπο και στόχευση το συλλογικό συμφέρον... Α τάξη στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου, Δάσκαλος ο Νικόλαος Βιτζηλαίος... έτσι αλλάζουμε, έτσι ελπίζουμε, έτσι βαδίζουμε στο μέλλον... συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ".

"Ποιος δεν θα ήθελε να φανταστεί το σχολείο του όπως αυτός θέλει και όχι όπως το έζησε. Ένα μεγάλο μπράβο σε μαθητές και δασκάλους για την μεγάλη αυτή προσπάθεια να γεύονται κάτι διαφορετικό τα παιδιά μας και γιατί όχι τα παιδιά όλου του κόσμου. Μπράβο σε όλους για αυτό το ωραίο βίντεο..."ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ".

"Μπράβο στο δάσκαλο που τόλμησε να "ξεφύγει"από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να κάνει κάτι ουσιαστικό που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά!!!!"

"Ένα εκπληκτικό βιντεάκι από το Δημοτικό Σχολείο της Νάξου...Μήπως τελικά έτσι πρέπει να είναι τα σχολειά μας;"

Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν:

Υπεύθυνος παραγωγής - Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Νίκος Βιντζηλαίος

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Σενάριο: Μαθητές Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Τριπόδων Νάξου - Νίκος Βιντζηλαίος

Κάμερες - Μοντάζ - Μίξη ήχου: Γιάννης Παπαδάκος

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Τσιριγωτάκη

Μουσική: The Hunger, Epic Music

Πρωταγωνιστές οι μαθητές: 

Σαμάντα Άρα

Ανάργυρος Ζεύλης

Ευάγγελος Λαγογιάννης

Μαρία Ελένη Λιοφάγου

Φραγκίσκα Στεφανία Μαράκη

Νίκος Μαργαρίτης

Δημήτρης Μητρόπουλος

Μαρία Κυριακή Σκάρκου

Αικατερίνη Χαμηλοθώρη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.