Ας φτιάξουμε μια κάρτα για τη γιορτή της Μητέρας!

Μάνα είναι μόνο μια! Ας την κάνουμε να χαμογελάσει την Κυριακή που γιορτάζει, με μια κάρτα φτιαγμένη από τα χεράκια μας. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τέλειο αλλά θα εκτιμηθεί σίγουρα περισσότερο από μια κάρτα έτοιμη. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας προτείνει η φίλη μας το Αστροπελέκι!

Κάρτα Καρδιά

Κόβετε ένα χαρτόνι άσπρο, σε λίγο μικρότερο μέγεθος από έναχαρτί Α4.

Σχεδιάστε μια καρδούλα σε κόκκινο χαρτόνι για να την κόψουν τα παιδιά.

Κολλήστε την καρδιά στην μέση της κάρτας.

Βάλτε κόλλα γύρω γύρω γύρω από την καρδιά και στολίστε με χρωματιστά μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί.

Από μέσα μπορείτε να δώσετε στα παιδιά να γράψουν, πατώντας διακεκομμένες γραμμούλες, μια ευχούλα για την μαμά τους, την οποία θα έχετε φωτοτυπήσει σε Α4 χαρτί και θα το κόψετε και θα το κολλήσετε στο κέντρο. Τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ή να στολίσουν όπως θέλουν το εσωτερικό της κάρτας.

Κάρτα μαργαρίτα

Στο ίδιο στυλ με την άλλη κάρτα, σχεδιάζετε μια μαργαρίτα και αφήνετε τα παιδιά να την στολίσουν με μπαλάκια από γκοφρέ χαρτί ή να κάνουν κολλάζ με διάφορα υλικά.

Μεταγιόν καρδιά από πηλό

Παίρνετε πηλό, τον ανοίγετε και θα πρέπει να έχετε μια φόρμα για να βγάλετε το σχεδιάκι. Αν δεν έχετε καρδούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια άλλη φόρμα επιθυμείτε! Βγάζοντάς το από την φόρμα, με ένα μολύβι κάνετε μια τρυπούλα για να περάσει το λουράκι. Αφήνετε να στεγνώσει και γυρνάτε και από την άλλη πλευρά να στεγνώσει καλά.

Τα παιδιά μπορούν να την βάψουν με τέμπερες, και προτού στεγνώσει να την στολίσουν με χρυσόσκονη για να λάμψει και το μόνο που μένει είναι να βάλετε ένα κορδονάκι ή μια κορδέλα για να το κρεμάσει η μαμά στο λαιμό της.

Για άλλες ενδιαφέρουσες κατασκευές και δημιουργίες επισκεφτείτε το astropeleki.wordpress.com