«Ας κρατήσουν οι χοροί»: Tο video της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση μας έκανε να ανατριχιάσουμε

Mε τον λαϊκό “ύμνο” του Διονύση Σαββόπουλου «Ας κρατήσουν οι χοροί», το οποίο παρουσιάζει την πορεία της ελληνικής ιστορίας μέσα από μια γιορτή σύγχρονων Ελλήνων, με τι εξαίσιες φωνές από επτά χορωδίες (La Familia, Εστίας Νέας Σμύρνης, Υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Ωδείου, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου, Musica, ΟΤΕ και Ωδείου Αθηνών), με τα υπέροχα λαμπερά πρόσωπα νέων ανθρώπων και παιδιών και φυσικά με φόντο το συγκλονιστικής ομορφιάς Παναθηναϊκό Στάδιο, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» παρουσίασε το βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

«Διαλέξαμε αυτό το τραγούδι γιατί περιγράφει με έναν μοναδικό τρόπο το κοινό μας ταξίδι. Σε αυτά τα 200 χρόνια, η «σύναξή» μας ξεδιπλώθηκε, μεγάλωσε. Ο «δεσμός μας πύκνωσε», είπε κατά την παρουσίαση η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. «Πολλές φορές πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε και οι παρέες μας συνέχισαν να γράφουν ιστορία. Το 2021 κοιτάζουμε μπροστά. Σμίγουμε τις παλιές και τις αναμμένες τροχιές μας με ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον. Γιατί το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται. Ας κρατήσουν οι χοροί λοιπόν!».

Δείτε το εξαιρετικό βίντεο κλιπ:

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην ξεσηκώνεται με το χαρούμενο και αισιόδοξο αυτό τραγούδι, μέσα από τους στίχους του οποίου παρουσιάζεται η διαχρονική πορεία της χώρας μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. «Των Ελλήνων οι κοινότητες», λοιπόν, παρά τις μεταξύ τους συγκρούσεις που ποτέ δεν έλλειψαν και ποτέ δεν θα πάψουν, στις μεγάλες στιγμές της ιστορίας βαδίζουν χέρι με χέρι και αυτό είναι το μήνυμα του σύγχρονου και αισιόδοξου πατριωτισμού που εκπέμπει η επέτειος των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος με την Άρτεμη Ιγνατίου και τη Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, την σκηνοθεσία και νέα ενορχήστρωση του οποίου ανέλαβε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, γυρίστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στην Αγορά του Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τη χορογραφία επιμελήθηκε η Άρτεμις Ιγνατίου.

Τα δικαιώματα για τη χρήση του είναι ευγενής προσφορά στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος είναι Μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Για την ολοκλήρωση του όλου έργου χρειάστηκαν τρεις μήνες αδιάκοπης και συλλογικής δουλειάς. Χορωδοί, μουσικοί, χορευτές, τεχνικοί, περισσότεροι από 300 άνθρωποι συμμετείχαν στο κάστινγκ, στα γυρίσματα, στις πρόβες, στις ηχογραφήσεις, στις αμέτρητες ώρες του μοντάζ και της επεξεργασίας της εικόνας. Οι δε χορωδίες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Η ηχογράφηση και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν πριν ισχύσουν τα τελευταία περιοριστικά μέτρα που σχετίζονται με την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική, ενώ τηρήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες.

Διαβάστε ακόμα: «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil» φιλοξενείται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (από 14/10)