Αρχική InfoMommy Νέα Ας μιλήσουμε ανοικτά για το ρατσισμό: Αντιρατσιστική ταινία μικρού μήκους "Jafar"

Ας μιλήσουμε ανοικτά για το ρατσισμό: Αντιρατσιστική ταινία μικρού μήκους "Jafar"

Fotor01007193954

Ο ρατσισμός είναι ένα  φαινόμενο με πολλές πλευρές, που έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μια κοινωνία, όπως η κοινωνία των ανθρώπων. Θα μπορούσε κάθε άνθρωπος –λόγω της διαφορετικότητάς του, όλοι είμαστε διαφορετικοί- να υποστεί φαινόμενα ρατσιστικής διάκρισης.

Ο Φυλετικός, Εθνικός και Κοινωνικός ρατσισμός στηρίζονται στις διακρίσεις σε βάρος των ανθρώπων. Μαύρη και Λευκή φυλή, γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μειονότητες, οικονομικά ευκατάστατοι ή οικονομικά αδύναμοι, οπαδοί κομμάτων και οπαδοί ομάδων, ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ατελείωτος.

Ας πούμε STOP σε αυτή τη μορφή διάκρισης, ο καθένας είναι μοναδικός σε κάτι. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η προσπάθεια κάλυψης συναισθημάτων μειονεξίας, οδηγεί τους ανθρώπους στο ρατσισμό.

  Ας καλλιεργήσουμε την δική μας αυτοεκτίμηση και των παιδιών μας, για να μην αναζητούν στοιχεία που να τους  καθιστούν  υπέρτερους άλλων.

Δείτε μαζί με τα παιδιά, μια όμορφη ταινία με θέμα το ρατσισμό - Αντιρατσιστική ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ «JAFAR»

ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ - Νίκος ΨΑΡΡΑΣ -  Ara TSIONGA - Waseem Ακτάρ - ΓΕΩΡΓΙΑ KATSIKONOURI  - ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Δημήτρης ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Νάνσυ Σπετσιώτη - ΣΕΝΑΡΙΟ: Κατερίνα Κουτσομύτη -  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Μιχάλης ΓΕΡΑΝΙΟΣ - Επιμέλεια: Γιάννης ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ: Κωνσταντίνος ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΗΧΟΣ: Δημήτρης ΙΩΣΗΦΕΛΗΣ - Κοστούμια: Τάσος ΔΗΜΑΣ, ΣΟΦΙΑ KOTSIKOU, Κατερίνα ΧΑΛΙΩΤΗ -  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: www.iconastudioathens.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.