Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Ας παίξουμε το "αεροπλανάκι" με το μωρό μας

Ας παίξουμε το "αεροπλανάκι" με το μωρό μας

baby_travel

Τα μωρά μέχρι 3 μηνών ανασηκώνουν το κεφάλι και το στήθος, όταν ξαπλώνουν μπρούμυτα. Ας δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσετε εσείς να υποβοηθήσετε αυτή τη διαδικασία ανάπτυξης, παίζοντας και διασκεδάζοντας μαζί με το μωρό σας.

Ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι για τα μωρά είναι το λεγόμενο "αεροπλανάκι".

Ας δούμε όμως πώς ακριβώς θα το χειριστείτε, αλλά και σε τι θα αποσκοπείτε μέσω του παιχνιδιού, αφού ένα παιχνίδι είναι πάντα και μια διαδικασία μάθησης.

  • Τα παιχνίδια τύπου αεροπλανάκι διεγείρουν τα τμήματα του εγκεφάλου που ευθύνονται για το αίσθημα της ισορροπίας.
  • Εφόσον το μωρό σας στηρίζει μόνο του το κεφαλάκι του, οι μύες του λαιμού είναι αρκετά δυνατοί και μπορείτε να παίξετε το αεροπλανάκι, που αρέσει πολύ στα μωρά.
  • Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι απαλές και συγκαρατημένες ώστε να προστατεύεται η πλάτη και το κεφάλι του μωρού σας.
  • Πείτε του: 'Το αεροπλανάκι πάει ψηλά κι ύστεραπάλι χαμηλά". Όταν λέτε το "αεροπλανάκι πάει ψηλά", σηκώστε το μωρό σας ψηλά στον αέρα και, όταν λέτε 'κι ύστερα πάλι χαμηλά", κατεβάστε το μωρό πάνω στο στήθος σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.