Αρχική InfoMommy Νέα Ασφαλές διαδικτυακό παιχνίδι στην "Ψηφιακή Αλάνα" της ΕΛ. ΑΣ

Ασφαλές διαδικτυακό παιχνίδι στην "Ψηφιακή Αλάνα" της ΕΛ. ΑΣ

CACHE_620X620_1_1137713Ημερίδα για την παρουσίαση του ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε και η παρουσίαση της νέας ενότητας «Ψηφιακή Αλάνα», η οποία περιέχει 16 παραδοσιακά παιχνίδια (Γκρινιάρης, Μονόπολη, Μάντεψε Ποιος, Ντάμα, Σκάκι, Μπάσκετ, Φιδάκι, Κρεμάλα κ.α.) σε multimedia μορφή.

psifiaki.alana_-750x447Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, μίλησε στα παιδιά που παρακολούθησαν την ημερίδα για τη δημιουργία της «Ψηφιακής αλάνας»:

«Όλη αυτή η σύλληψη έχει να κάνει με ό,τι ζήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδικά μας χρόνια. Παίζαμε σε μια αλάνα κοντά στο σπίτι μας και οι γονείς ξέρανε που ήμασταν. Η Διεύθυνση, λοιπόν, Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ίδια η Ελληνική Αστυνομία, ο διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας σκέφτηκαν κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ πρωτότυπο, πάρα πολύ πρακτικό και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Μια διαδικτυακή αλάνα στην οποία μπορείτε με ασφάλεια να παίζετε αυτά τα παραδοσιακά παιχνίδια».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.