Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα "Ασφαλής Ελλάδα" στο Νερό: Πρωτοπόρα Πανελλήνια Δράση με Διεθνείς Συμμάχους

"Ασφαλής Ελλάδα" στο Νερό: Πρωτοπόρα Πανελλήνια Δράση με Διεθνείς Συμμάχους

1WaterSafety_Greece

Στις 15 Μαΐου, 500.000 Ελληνόπουλα δημοτικού σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εθνική δράση αγωγής υγείας, "Ασφαλής Ελλάδα", και να αποκτήσουν γνώσεις ασφαλείας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής (ΑθΝα).

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα των Διεθνών Βραβείων «Giuseppe Sciacca», του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της ΕΟΥΔΑ, του Princess Charlene of Monaco Foundation, και του International Swimming Hall of Fame, στα πλαίσια της υποψήφιας Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Νερό.

Ενορχηστρωτής είναι o Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Σύμβουλος Ατυχημάτων στη Γεν. Γραμ. Δημόσιας Υγείας (Υπ. Υγείας), υπάλληλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Διευθυντής ΑθΝα της ΕΟΥΔΑ και Μέλος των Διεθνών Βραβείων. Ο παγκοσμίως βραβευμένος επιστήμονας από το Hall of Fame και την Κοινοπολιτεία Διάσωσης της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ (http://stathisavramidis.blogspot.gr/), δήλωσε: "Μετά την περσινή επιτυχή δράση στις θερινές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Άμυνας σε συνεργασία με τον Δ. Αβραμόπουλο και διεθνείς οργανισμούς, φέτος ξεκινάμε την πρόληψη μέσα στο σχολείο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Γιαννόπουλο, τον Αν. Υπουργό Παιδείας, κ. Κουράκη, τον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουπλή, τον Γ.Γ.Δ.Υ., κ. Μπασκόζο, τους εκπροσώπους των οργανισμών και όσους μας βοήθησαν, γιατί εξαιτίας τους φέτος τα Ελληνόπουλα θα είναι πιο ασφαλή στο νερό". Η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη (Γεν. Γραμ. Διεθνών Βραβείων), πρόσθεσε: " Όπως λέει και το σλόγκαν της Παγκόσμιας Ημέρας, προσπαθούμε να κάνουμε ένα πλανήτη που είναι 70% νερό, 100% ασφαλή στο νερό. Η πρόληψη των πνιγμών είναι χρέος όλων".

Safe_Greece_poster

Ο Βαγγέλης Ρακαντάς (Πρόεδρος ΕΟΥΔΑ), δήλωσε: "Η ΑθΝα προστατεύει την δημόσια υγεία από ατυχήματα στο νερό. Η Ομοσπονδία ελπίζει ότι κάθε μαθητής θα μάθει να σώζει τον εαυτό του και τους άλλους ως αθλητής ναυαγοσωστικής". "Οι Έλληνες με τη σοφία τους, από την αρχαιότητα έκαναν το πρώτο βήμα. Οι άλλοι λαοί ακολουθούσαν. Φαίνεται ότι αυτό θα συμβεί και στις μέρες μας", είπε ο Bob Burnside, Παγκόσμιος νικητής του Βραβείου Ασφάλειας στο νερό από το International Swimming Hall of Fame. Η "Ασφαλής Ελλάδα" προσφέρει δωρεάν γνώσεις σε ενηλίκους και παιδιά στο blog της ομοσπονδίας (http://sportlifesaving.blogspot.gr/).

Η Αθλητική Ναυαγοσωστική είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο άθλημα σε πολλές χώρες. Έχει αγωνίσματα ανοιχτής θαλάσσης και πισίνας. Οι κανόνες του αθλήματος καθορίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο από την Διεθνή Ομοσπονδία Διάσωσης (International Life Saving Federation). Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας & Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, βάση του καταστατικού της, καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική στην Ελλάδα. Ο σκοπός της αθλητικής ναυαγοσωστικής ήταν αρχικά ανθρωπιστικός: να δώσει την ευκαιρία καλύτερης προπόνησης σε διασώστες και  ναυαγοσώστες και να τους βοηθήσει να διατηρήσουν την φυσικής τους κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Τα αγωνίσματα απαιτούν ταχύτητα, φυσική κατάσταση, γνώση διάσωσης και κίνητρα για αγωνιστικό πνεύμα στα πλαίσια του "ευ αγωνίζεσθαι".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.