Αστραφτερός φούρνος εύκολα χωρίς χημικά!

ovenCleaner

Είναι μια από τις δουλειές του σπιτιού που συνήθως βαριόμαστε να κάνουμε και η αλήθεια είναι ότι συνήθως μας παιδεύει! Τι θα λέγατε λοιπόν αντί να την αναβάλλετε από μέρα σε μέρα να εφαρμόσετε μαι ”συνταγή” που όχι μόνο εγγυάται αστραφτερό αποτέλεσμα αλλά έχει και εύκολη διαδικασία και επίσης φυσικά προϊόντα;

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Βρέχουμε ελαφρά ένα σφουγγάρι κουζίνας και περνάμε εσωτερικά με αυτό όλες τις επιφάνειες του φούρνου. Μετά, πασπαλίζουμε με ένα κουτάλι μαγειρική σόδα στις επιφάνειες. Στις κάθετες, βάλτε σόδα στο χέρι σας και φυσήξτε την ώστε να κολλήσει στη βρεγμένη επιφάνεια. Σε ένα πλαστικό μπουκάλι με αντία βάζουμε λευκό ξύδι και ψεκάζουμε το εσωτερικό του φούρνου. (ΧΩΡΙΣ να ψεκάσουμε τις τρύπες εξαερισμού του φούρνου).

Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 10′ ενώ εν τω μεταξύ αυτό αφρίζει λόγω τις αντίδρασης που κάνει. Ξύνουμε ελαφρά τους λεκέδες με μια σπάτουλα καθαρίσματος, χωρίς να πιέζουμε. Σκουπίζουμε με βρεγμένο σφουγγάρι ή βετέξ. Αφήνουμε τοπ φούρνο με την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει φυσικά.

Ο φούρνος σας θα είναι σαν καινούργιος!