Ασχολείστε συνεχώς με το κινητό; Δείτε πώς αισθάνεται το παιδί σας!

july3mobilephones3aΜια παγκόσμια έρευνα αποκάλυψε ότι τα παιδιά αισθάνονται ασήμαντα, όταν οι γονείς τους ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία AVG Technologies και απαντήθηκε από περισσότερα από 6.000 παιδιά ηλικίας 8-13 ετών από τη Βραζιλία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν ότι οι γονείς τους ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ το 54% των γονέων φάνηκαν να συμφωνούν με τα παιδιά τους και να ανησυχούν ότι αποτελούν ένα κακό παράδειγμα για εκείνα. Το πιο απογοητευτικό από όλα είναι ότι το 32% των παιδιών ανέφεραν ότι αισθάνονται ασήμαντα όταν οι γονείς τους ασχολούνται με τα κινητά τους κατά τη διάρκεια του φαγητού, όταν παρακολουθούν τηλεόραση ή όταν βγαίνουν βόλτα όλοι μαζί.

«Αισθάνομαι ότι η ισορροπία ανάμεσα στο βαθμό που μπορώ να χρησιμοποιήσω το κινητό μου για να διατηρήσω επαφή με την εργασία μου και στην ικανότητά μου να είμαι διαθέσιμη για την οικογένεια μου, είναι εντελώς εκτός ελέγχου», αναφέρει μία από τις μητέρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας AVG Technologies επισημαίνει άλλο ένα στοιχείο που αξίζει να προσέξουμε και συμβουλεύει τους γονείς να δώσουν με τη σειρά τους το καλό παράδειγμα: «Το 25% των γονέων εύχονται το παιδί τους να μπορούσε να μειώσει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Με τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τα κινητά όλο και σε μικρότερη ηλικία, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρέπει σαν γονείς να υιοθετήσουμε σωστές συνήθειες από νωρίς στο σπίτι. Τα παιδιά μιμούνται τους γονείς στο οτιδήποτε, επομένως είναι φυσικό να κάνουν ακριβώς το ίδιο όσον αφορά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου».