Αρχική Περιβάλλον Αχαϊα: Γέφυρα σωτηρίας για την διάσωση και μεταφορά τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στο Αρχέλων

Αχαϊα: Γέφυρα σωτηρίας για την διάσωση και μεταφορά τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας στο Αρχέλων

1.Στην_παραλία_Αρετής_εντοπίστηκε_η_πρασινοχελώνα_._photos_Mamasis_Dionysis_Ζωντανή αλλά αδύναμη και φανερά εξαντλημένη εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα στην παραλία της Αρετής.  Αμέσως ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς έστησε γέφυρα σωτηρίας για την αποστολή του θαλάσσιου είδους προς περίθαλψη στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελώνων-Αρχέλων στην Γλυφάδα Αττικής. Στις 7:36 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου και κατά την καθιερωμένη πεζή παρακολούθηση καταγραφής θαλάσσιων χελωνών από Μπούκα Κοτυχίου προς Αλυκές Λεχαινών εντοπίστηκε στην παραλία της Αρετής από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση η πρασινοχελώνα (Chelonia mydas). Αμέσως και μαζί με τον ερευνητή πεδίου Ηλία Τζώρα καταγράφτηκε η εκθαλάσσωση και στήθηκε γέφυρα σωτηρίας ειδοποιώντας τον Αρχέλων για την διάσωση και άμεση μεταφορά του κινδυνεύοντος είδους.

Η συμβολή των εργαζόμενων του αλιευτικού συναιτερισμού Κοτυχίου για την μεταφορά ήταν μεγάλη. Δυστυχώς όμως η πρασινοχελώνα δεν τα κατάφερε. Το όμορφο ζώο εστάλει για νεκροψία στο κέντρο διάσωσης Αρχέλων και σύντομα τα αποτελέσματα θα αναδείξουν τα αίτια θανάτου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς απευθύνει έκκληση στους κατοίκους, επισκέπτες, ερασιτέχνες ψαράδες και τουρίστες του Εθνικού Πάρκου ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης (από τις Αλυκές Λεχαινών- Αρετή-Κοτύχι-Μπρινιάς-Φάλαρη-Κουνουπέλι-Καλόγρια-Γιαννισκάρι) ότι σε περίπτωση εντοπισμού εύρεσης φωλιάς θαλάσσιας χελώνας, εκβρασμένης, ζωντανής, τραυματισμένης αλλά και νεκρής να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς στα τηλέφωνα 26930 31939 – 6947938358.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.