Αρχική InfoMommy Υγεία Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη

gripi

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες αύξηση των θυμάτων της γρίπης, ενώ τα άτομα που προσβάλλονται περισσότερο ανήκουν κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 40-60 ετών, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τις τελευταίες μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι πλέον 16, ενώ 29 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το στέλεχος του ιού που κυριαρχεί αυτή την περίοδο είναι ο Η1Ν1, ο οποίος φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε άτομα από 40 έως 60 ετών και όχι σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως ηλικιωμένοι και παιδιά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει τη σημασία του εμβολιασμού αλλά και της έγκαιρης χρήσης αντιικών φαρμάκων σε 48 ώρες από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων (υψηλός πυρετός, ρίγη, ατονία, έλλειψη διάθεσης κλπ).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.