Αρχική Νέα Αυξήθηκαν το 2015 οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία παγκοσμίως

Αυξήθηκαν το 2015 οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία παγκοσμίως

Ο INHOPE, ο Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου διεθνώς για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, μέλος του οποίου είναι η SafeLine, δημοσίευσε τα στατιστικά του στοιχεία για το 2015. Η SafeLine, η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, παρουσιάζει τα σημαντικότερα στοιχεία που αφορούν τις καταγγελίες παιδικής πορνογραφίας παγκοσμίως.

Οι Ανοικτές Γραμμές καταγγελιών ανά τον κόσμο, όταν δέχονται μια καταγγελία με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, την καταχωρίζουν στην παγκόσμια βάση δεδομένων του ΙΝΗΟΡΕ, μέσω της οποίας ενημερώνονται και αναλαμβάνουν δράση οι αρχές της χώρας που φιλοξενεί την παράνομη ιστοσελίδα. Το Νοέμβριο του 2015, τα δεδομένα αυτά μεταφέρθηκαν σε μια καινούργια, πιο σύγχρονη και ασφαλή βάση δεδομένων, η οποία βρίσκεται πλέον στις κεντρικές εγκαταστάσεις της INTERPOL, στη Λυών της Γαλλίας. Εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της παλιάς και της καινούργιας βάσης, θεωρήθηκε σωστότερο να παρουσιαστούν μόνο τα στατιστικά στοιχεία του 2015 στο διάστημα που λειτουργούσε ακόμα η παλιά βάση δεδομένων.

Συνεπώς, από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2015, οι καταγγελίες για παιδική πορνογραφία έφτασαν τις 96.334, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2014 που έλαβε και διαχειρίστηκε 83.644 καταγγελίες για μοναδικά URLs με παιδική πορνογραφία. Από το σύνολο των 96.334, οι 78.268 ήταν ακόμα ενεργά URLs, τα οποία προωθήθηκαν στις χώρες προέλευσης (76.210 αυτών των ιστοσελίδων φιλοξενούνταν σε χώρες-μέλη του INHOPE, γεγονός μεγάλης σημασίας για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση των Γραμμών και των αστυνομικών αρχών). Το 38.6% του περιεχομένου που προωθήθηκε στις αστυνομικές αρχές, κατέβηκε μέσα σε 24 ώρες, ενώ το 90.6% σε 3 (εργάσιμες) μέρες και το 95.7% μέσα σε 5 (εργάσιμες) μέρες, βοηθώντας σημαντικά όχι μόνο στην εξάλειψη του παράνομου περιεχομένου από το Internet, αλλά και στην προστασία των παιδιών-θυμάτων.

Από την ανάλυση των καταγγελιών, τα στοιχεία που αφορούν την ηλικία και το φύλο των παιδιών-θυμάτων παιδικής πορνογραφίας έχουν ως εξής:

Το 59.8% των θυμάτων ήταν προ-έφηβοι, δηλαδή παιδιά από 9 έως 13 ετών
Η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 79.1%, των θυμάτων που απεικονίζονταν σε τέτοιο υλικό ήταν κορίτσια
Το 77.2% των καταγγελιών αφορούσαν μη εμπορικές σελίδες

Ο INHOPE χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συνεργάζεται στενά με διεθνείς οργανισμούς για την πάταξη του εγκλήματος της παιδικής πορνογραφίας (Interpol, Europol), καθώς και με οργανισμούς-κλειδιά της βιομηχανίας του Internet, όπως το Facebook, το Twitter και τη Microsoft.

Η SafeLine, η μοναδική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο του Internet στην Ελλάδα, κλείνει φέτος 10 χρόνια συνεργασίας με τον INHOPE και αποτελεί ένα από τα πρώτα μέλη της συντονισμένης αυτής προσπάθειας πάταξης της παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.