Αρχική Infokids Υγεία Αυξήθηκε κατά 33% ο αριθμός των γονέων που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους

Αυξήθηκε κατά 33% ο αριθμός των γονέων που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους

reading-with-childrenΜια φορά κι έναν καιρό...οι γονείς συνήθιζαν να εξιστορούν μακροσκελείς ιστορίες στα παιδιά τους για να κοιμηθούν.

Στις μέρες μας οι γονείς είναι τόσο απασχολημένοι, που παραδέχονται ότι αρκετές φορές αναγκάζονται να μειώσουν την έκταση των κλασικών παραμυθιών, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ένας στους εννέα γονείς τροποποιεί τις παραδοσιακές ιστορίες που απαγγέλλει και ένας στους οκτώ προσθέτει μία δόση πραγματικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στα παραμύθια στοιχεία από την οικογενειακή τους ζωή.

Οι αλλαγές του 21ου αιώνα στην ανάγνωση παραμυθιών δεν τελειώνουν εδώ. Ένα μικρό ποσοστό αποκάλυψε ότι προσθέτει στοιχεία από τις ζωές διάσημων προσώπων με την πεποίθηση ότι θα κάνουν την εξιστόρηση περισσότερο συναρπαστική.

reading-outloud-kidsΩστόσο, ο αριθμός των γονέων που αφιερώνουν σε τακτική βάση ορισμένο από τον χρόνο τους για να ασχοληθούν με την ανάγνωση παραμυθιών στα παιδιά τους έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την περίοδο της δικής τους παιδικής ηλικίας.

Περίπου το 70% των γονέων τηρούν το τελετουργικό τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 37% της προηγούμενης γενιάς. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.100 συμμετέχοντες αποκάλυψε ότι οι ιστορίες διαρκούν λιγότερο από 7 λεπτά για το 1/3 των γονέων, ενώ ένας στους δέκα γονείς δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να διαθέτει περισσότερο χρόνο.

Οι μαμάδες ήταν οι κύριοι αφηγητές των παραμυθιών, με τους μπαμπάδες να διαθέτουν το 26% του χρόνου τους στην ανάγνωση και τους παππούδες να ακολουθούν με ποσοστό 5%.

Τέλος, οι γονείς έπρεπε να είναι εφευρετικοί ως προς τη στιγμή που πρέπει να διαβάσουν ιστορίες στα παιδιά τους. Ένας στους δώδεκα εκμεταλλεύτηκε την ώρα του μπάνιου, ενώ άλλοι το έκαναν ενώ χτένιζαν τα μαλλιά του παιδιού τους ή το βοηθούσαν με το πλύσιμο των δοντιών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.