Αρχική InfoSchool Λύκειο Αύριο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αύριο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

lhmnou-pan-aigaiouΑπό αύριο ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.
Στη συνέχεια, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψηφίο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων μπορεί να υποβάλει την ηλεκτρονική αίτησή του στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας http://solon.it.minedu.gov.gr .

Οι ενδιαφερόμενοι, έχουν δικαίωμα υποβολής μιας μόνο ηλεκτρονικής αίτησης είτε σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 4264/2014 είτε σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014. Όσοι επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014 οφείλουν να επιλέξουν μια και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή κλπ). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων ανά σχολή ή τμήμα.
Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα α' και ομάδα β') το 2014.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter