Αύριο τρέχουμε στο 2ο Double Road Race Athens, απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο του Σχινιά (29/11)

113315Το  2ο Double Road Race Athens, ο μοναδικός «διπλός» αγώνας δρόμου συνολικής απόστασης 15 χλμ. με «Ημίχρονο» αποκατάστασης αθλητών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 29 Νοεμβρίου , στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, με ώρα εκκίνησης στις 11:00 το πρωί.

Η ιδέα για το Double Road Race γεννήθηκε το 2010 στην California από τον οραματιστή και ιδρυτή του περιοδικού «Runners World», Bob Anderson,- ο οποίος θα συμμετέχει και στο φετινό αγώνα – όταν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με το γιό του, συνειδητοποίησε την ανάγκη μίας νέας πρόκλησης για τους δρομείς αποστάσεων.  Οι δρομείς αρχικά τρέχουν μια απόσταση δρόμου 10 χλμ. Στη συνέχεια συμμετέχουν στο “Ημίχρονο” που πραγματοποιείται σε κλειστό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το ημίχρονο δεν είναι μόνο μια περίοδος ανάπαυσης. Φυσικοθεραπευτές, γυμναστές, χειροπράκτες, μασέρ, στατικά ποδήλατα, στρώματα, foam rollers, λάστιχα και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός – προσφορά των υποστηρικτών του ημιχρόνου του αγώνα – είναι στη διάθεσή των δρομέων προκειμένου να τους προσφερθούν υπηρεσίες “αποκατάστασης” με στόχο τη μυϊκή επαναφορά και προστασία τους, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους, συμμετέχοντας στο 2ο μέρος του αγώνα, τον δρόμο των 5 χλμ. Το Double Road Race® σας παρέχει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο τομέα της αθλητικής αποκατάστασης.

Ο μοναδικός διπλός αγώνας δρόμου με “Ημίχρονο” που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρσι, την 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και ενθουσίασε συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, θα προσφέρει και φέτος τη δυνατότητα σε κάθε δρομέα να απολαύσει μία ιδιαίτερη δρομική εμπειρία στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, στο οποίο “φιλοξενούνται” οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπληλατοδρομίου.

2014_11_29_DRR

Στο φετινό αγώνα θα συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι αθλητές όπως οι: Κώστας Πούλιος, Δήμος Μαγγίνας, Γιώργος Καραβίδας, Κώστας Γκελαούζος, Χρήστος Καλλίας, Ντενύζ Δημάκη, Πόπη Αστροπεκάκη, Παναγιώτα Βλαχάκη. Το άθροισμα του συνολικού χρόνου και από τις δύο «κούρσες» αναδεικνύει το νικητή και τη σειρά κατάταξης του κάθε δρομέα.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνω των 18 ετών, με κόστος συμμετοχής 20 ευρώ, ενώ μέρος του ποσού εγγραφής θα προσφερθεί και φέτος σε Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Συλλόγους Περίθαλψης και Προστασίας άγριων ζώων και πουλιών που πολύ τακτικά περιθάλπονται και απελευθερώνονται στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου του Σχινιά.

Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα, ενώ οι συν-διοργανωτές Marathon Club και DD-ORANGE, επιθυμώντας να διατηρήσουν και να αναβαθμίσουν το επίπεδο της διοργάνωσης και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του αγώνα και σεβόμενοι πρωτίστως τους συμμετέχοντες, έχουν θέσει ανώτατο όριο συμμετοχών, προκειμένου να είναι συνεπείς προς τις κοινές προσδοκίες για έναν αγώνα, ποιοτικό και αξιόλογο. Οι εγγραφές “κλείνουν” την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014.

Τιμώμενο Πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης θα είναι ο κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, η προσφορά του οποίου στον Ελληνικό Αθλητισμό, δεν περιορίστηκε μόνο στις μεγάλες αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Σπύρο Ανδριόπουλο, υπάρχουν στην ενότητα Τιμώμενο Πρόσωπο στην ιστοσελίδα του αγώνα.