Αρχική Σχολή Γονέων Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!

Αυτά είναι τα 8 πράγματα που χρειάζεται κάθε μαμά!

Το έχετε σκεφτεί ποτέ; Τι να είναι αυτό ή αυτά που χρειάζεται μια μαμά; Γιατί όλοι έχουμε συνηθίσει τη μαμά που δίνει απλόχερα και ξεχνάμε ότι και η μαμά χρειάζεται να παίρνει!

1. Ένα φιλί και μια αγκαλιά
Ναι, τα κλασικά, φιλάκι-αγκαλίτσα, από το παιδί και το σύζυγο έχουν τεράστια σημασία! Όλες οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες λένε ότι το αγκάλιασμα έχει χαλαρωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο καλό κάνει στη στρεσαρισμένη και πιεσμένη μαμά να δεχτεί μια αγκαλίτσα από τα αγαπημένα της πρόσωπα.

2. Μια καλή κουβέντα από την οικογένεια
Προσοχή, δεν εννοώ το τυπικό «ευχαριστώ» ή, ακόμα χειρότερα, το μούγκρισμα «μμμ» που είναι κάτι ανάμεσα στο «ευχαριστώ» και στο «παράτα μας ήσυχους». Εννοώ πραγματικά μια καλή κουβέντα, ένα κομπλιμέντο, ένα «κάτι» που δείχνει ότι οι φροντίδες και οι κόποι της δεν περνάνε απαρατήρητοι.

3. Χρόνο με τις φίλες της
Κάθε μαμά χρειάζεται το δικό της υποστηρικτικό σύστημα, τους ανθρώπους εκείνους με τους οποίους μιλάει, γκρινιάζει, μοιράζεται τις χαρές και τις λύπες της, γελάει, περνάει ωραία...

4. Χρόνο με τον εαυτό της
Έχει επικρατήσει η εικόνα της μαμάς που διαρκώς τρέχει με τα χίλια, είναι αφιερωμένη 100% στην οικογένειά της, γίνεται χίλια κομμάτια και θυσιάζεται για τους άλλους, παραμελώντας τον εαυτό της... Πόσο λάθος είναι αυτό! Η καλή μαμά ξέρει να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό της για να πάει στο γυμναστήριο, να φτιάξει τα μαλλιά ή τα νύχια της, να ασχοληθεί με κάτι που αγαπάει. Με αυτό τον τρόπο η μαμά γεμίζει τις μπαταρίες της και γίνεται ακόμα καλύτερη μαμά!

5. Ξεκούραση
Ναι! Λίγο παραπάνω ύπνο το σαββατοκύριακο, μια βοήθεια από τα μέλη της οικογένειας να συμμαζέψουν όλοι μαζί το σπίτι, έναν ωραίο καφέ και χρόνο να τον απολαύσει...

6. Μια δημιουργική δραστηριότητα
Κάτι που της άρεσε να κάνει παλαιότερα, κάτι που μόλις ανακάλυψε ή ακόμα και κάτι που δεν έχει ανακαλύψει ακόμα!

7. Χιούμορ και μια δόση χαράς στη ζωή της κάθε μέρα
Τόσο απλά!

8. Και ένα καλό βιβλίο για να το απολαύσει...
...με χρόνο και με τον καφέ της ή ένα ποτήρι κρασί και χωρίς διακοπή!

Δρ Λίζα Βάρβογλη
Ph.D. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια - Νευροψυχολόγος
E-mail: liza@varvogli.com
www.katapliktiki.gr
www.facebook.com/lvarvogli


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.