Αρχική InfoMommy Νέα Αυτά είναι τα δύο ζευγάρια Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων στη Σπάρτη

Αυτά είναι τα δύο ζευγάρια Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων στη Σπάρτη

newego_LARGE_t_1101_54510257_type13031Στη δημοσιότητα δόθηκαν, με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των δύο ζευγαριών Ρομά, που συνελήφθησαν την Παρασκευή και κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκων, αφού στις οικογένειες τους, σε καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και τα Καλύβια Σόχας στη Λακωνίας, διαβιούσαν δύο ανήλικα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, χωρίς όμως να είναι παιδιά τους, όπως αυτοί ισχυρίζονται.

Το ένα ζευγάρι, είναι ο Ιωάννης Καραγιάννης του Χρήστου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1986 στη Σπάρτη και είναι κάτοικος Τραπεζοντής Λακωνίας, και σύζυγός του είναι η Σοφία Καραγκούνη του Σπυρίδωνα και της Παναγιώτας, η οποία γεννήθηκε το 1986 στη Σπάρτη και κατοικεί στην Τραπεζοντή Λακωνίας.

Το δεύτερο ζευγάρι είναι ο Νεκτάριος-Κωνσταντίνος Καραγκούνης, του Σωτηρίου και της Φρειδερίκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1980 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Καλυβίων Σοχάς, και σύζυγός του είναι η Καλλιόπη Καραγιάννη, του Νίκου και της Ελένης, η οποία γεννήθηκε το 1987 στη Σπάρτη Λακωνίας, κάτοικος Καλυβίων Σοχάς.

Σε βάρος των δύο ζευγαριών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού. Σήμερα οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Σπάρτης, προκειμένου να απολογηθούν και τους δόθηκε προθεσμία, να απολογηθούν μεθαύριο Τετάρτη στις 9.00 το πρωί.

Να σημειώσουμε ότι η εισαγγελική εντολή δημοσιοποίησης των στοιχείων των δύο ζευγαριών Ρομά, είναι χρονικής διάρκειας ενός μήνα και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, υπό τη μορφή της αποκάλυψης των πραγματικών γονέων των ανηλίκων και της αποκατάστασης της οικογενειακής τάξης.

Οι αστυνομικές αρχές παρακαλούν όποιο πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά και γενικότερα με τις συναφείς υποθέσεις των ανηλίκων, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-89610, 27310-89612 και 27310-89613 του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.