Αρχική Back to school Αυτά πρέπει να κάνεις φέτος για να προστατεύσεις το παιδί σου στο διαδίκτυο

Αυτά πρέπει να κάνεις φέτος για να προστατεύσεις το παιδί σου στο διαδίκτυο

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ετοίμασε πλούσιο ενημερωτικό υλικό, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί τόσο στο σπίτι όσο και στη σχολική τάξη, ως εργαλείο μάθησης.

Με αφορμή τις γενικότερες αλλαγές που έλαβαν χώρα τον περασμένο Μάιο στο GDPR, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται φέτος στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, ωστόσο το ενδιαφέρον κεντρίζουν και άλλα θέματα σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, όπως ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.

Κουίζ, βίντεο και ενημερωτικές αφίσες για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Στα υλικά του SaferInternet4kids.gr, υπό τον τίτλο Back to School, θα βρείτε lesson plans, quizzes, animated video, φυλλάδια, αφίσες και παρουσιάσεις όσον αφορά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, καθώς και οπτικοποιημένες συμβουλές για γονείς, προκειμένου να καταλάβουν αν το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερβολικής χρήσης.

Δείτε ενδεικτικά κάποια από αυτά παρακάτω:

Ένα ενδιαφέρον βίντεο για να δείτε με το παιδί

Ένα animated video για πολύ μικρά παιδιά, με πρωταγωνίστρια τη μικρή Αθηνά, δημιουργήθηκε, προκειμένου να τους εξηγήσει γιατί και πώς θα βάλουν όρια στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Καλέστε τα και δείτε μαζί τους το βίντεο εδώ:

Κουίζ γνώσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, για εσάς και τα παιδιά

Μπορεί το παιδί σας να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις των παρακάτω κουίζ; Εσείς μπορείτε; Κάντε κλικ ΕΔΩ και μάθετε.

Αποκλειστικά για γονείς: Πώς να μπλοκάρετε ανεπιθύμητα βίντεο στο YouTube

Στην ιστοσελίδα SaferInternet4kids.gr θα βρείτε τεχνικά φυλλάδια που εξηγούν βήμα-βήμα πώς να εφαρμόσετε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube και πώς να μπλοκάρουμε ανεπιθύμητα βίντεο.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα φυλλάδια αυτά ΕΔΩ και ΕΔΩ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.